U trendu

Vodič kroz Singapur

Singapur je grad na samo 137 kilometara od ekvatora, što garantuje prijatnu temperaturu vazduha – ona varira između 27 i 32 stepena Celzijusa. Relativna vlažnost vazduha je u proseku 84%, sa čestim skokovima do čak 90%. Prave tropske kiše padaju između novembra i januara. Izvan tog perioda, kiše su retki letnji pljuskovi. Tropska klima nalaže nošenje lagane pamučne odeće i naočara za sunce, ali i kišobran.

U Singapuru je potpuno bezbedno piti vodu sa česme, a za one koji više vole flaširanu vodu, postoji veliki izbor negaziranih mineralnih voda. Singapur je izuzetno bezbedna zemlja, ali razumna doza opreznosti nije na odmet. Kaže se da je Singapur grad kazni. Tako, na primer, konsumiranje hrane i pića u gradskom prevozu povlači kaznu od 1.000 singapurskih dolara. Pušenje je zabranjeno u gotovo svim zatvorenim prostorima i na 80% površine svih bašti restorana. Sve zabrane su vidno istaknute, kao i iznos kazne za njihovo nepridržavanje.

Ovde se radi po 24 časa dnevno. Radno vreme supermarketa je od 8 do 22 časa, s tim što veliki broj prodajnih objekata ove vrste radi non-stop, baš kao i značajan broj restorana brze hrane i tradicionalne kuhinje, naročito u centru grada.

Singapur je raj za gurmane, ali i ljubitelje zdravog načina ishrane. Gotovo sve poznate svetske kuhinje imaju specijalizovane restorane. Najčešći su ipak oni sa lokalnom kuhinjom u kojima se služe jela iz kineske, maležanske, indijske, vijetnamske i indonežanske kuhinje.

Singapur noću predstavlja izazov vredan pažnje i garantuje odličan provod. Ima poslastica za svačiji ukus.

Kada obilazite hramove i džamije, obucite odeću dugih rukava i nogavica. Od posetilaca se očekuje da izuju obuću pre nego što uđu u indijske hramove i džamije. Obuća se obično izuva i pre ulaska u lokalne kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)