Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel je veoma solidan telefon srednje klase koji se od konkurencije izdvaja svojom ekološkom orijentacijom, to jest pripadnošću seriji GreenHeart. Ako niste tehnološki previše zahtevni i nije vam naročito važno da uvek budete u trendu, drugim rečima, ako ne tražite svoj novi telefon među smartphone i touchscreen modelima mobilnih telefona, onda bi trebalo da ozbiljno razmislite o ovom telefonu čije se ime veoma lako pamti (engl. hazel – lešnik, leska).
Zahvaljujući specifičnoj crvenoj boji kućišta, Sony Ericsson Hazzel se lako uočava u masi (ako vam je ova boja previše agresivna ili "ženska", postoji i verzija u crnom). Kao i kod njegovog najbližeg srodnika, modela Elm, kućište je elegantno zakrivljeno i odličnog balansa u ovom slučaju ne baš zanemarljive mase. Dobre osobine upotrebljene matirane plastike ne privlače otiske, osiguravaju dobro držanje i ne izazivaju znojenje ruku, ali prigovor ide na kvalitet tanjušnog, takođe plastičnog, zadnjeg poklopca.
Međutim, kad saznaju da je reč o recikliranoj plastici, mnogi ekološki svesni korisnici će progledati kroz prste Sony Ericsson-u. Ne znamo da li su u skladu s ekološkim karakterom ovog telefona i činjenice da je Sony Ericsson Hazzel otporan na polivanje tečnošću (što nam se svima češće događa za radnim stolom, a ne u prirodi), a njegov ekran na ogrebotine, ali mislimo da je otpornost na spoljašnje uticaje karakteristika koju je važno pomenuti. Kad već govorimo o zaštiti okoline, Sony Ericsson Hazzel opremljen je energetski efikasnim punjačem, dolazi u pakovanju minimalnih dimenzija i s uputstvima za korišćenje instaliranim u memoriji. Redovnim prigovorima zbog izostanka standardnih konektora za povezivanje (microUSB-a i 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice) ovde – u skladu s karakteristikama i fiolozofijom ovog telefona – treba dodati i to da korišćenje konektora nije prihvatljivo ni s ekološkog stanovišta. Cena mobilnog telefona Sony Ericsson Hazel je oko 245 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ekologijagreenheartmicrousbmobilni telefonislusalicesony ericsson hazelzeleno srce
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zoran Janićijević

    Imao sam ga nekoliko minuta u ruci, sve je OK, sem nezaštićene kamere i nedostatka ksenon blica.