U trendu

Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel je veoma solidan telefon srednje klase koji se od konkurencije izdvaja svojom ekološkom orijentacijom, to jest pripadnošću seriji GreenHeart. Ako niste tehnološki previše zahtevni i nije vam naročito važno da uvek budete u trendu, drugim rečima, ako ne tražite svoj novi telefon među smartphone i touchscreen modelima mobilnih telefona, onda bi trebalo da ozbiljno razmislite o ovom telefonu čije se ime veoma lako pamti (engl. hazel – lešnik, leska).
Zahvaljujući specifičnoj crvenoj boji kućišta, Sony Ericsson Hazzel se lako uočava u masi (ako vam je ova boja previše agresivna ili "ženska", postoji i verzija u crnom). Kao i kod njegovog najbližeg srodnika, modela Elm, kućište je elegantno zakrivljeno i odličnog balansa u ovom slučaju ne baš zanemarljive mase. Dobre osobine upotrebljene matirane plastike ne privlače otiske, osiguravaju dobro držanje i ne izazivaju znojenje ruku, ali prigovor ide na kvalitet tanjušnog, takođe plastičnog, zadnjeg poklopca.
Međutim, kad saznaju da je reč o recikliranoj plastici, mnogi ekološki svesni korisnici će progledati kroz prste Sony Ericsson-u. Ne znamo da li su u skladu s ekološkim karakterom ovog telefona i činjenice da je Sony Ericsson Hazzel otporan na polivanje tečnošću (što nam se svima češće događa za radnim stolom, a ne u prirodi), a njegov ekran na ogrebotine, ali mislimo da je otpornost na spoljašnje uticaje karakteristika koju je važno pomenuti. Kad već govorimo o zaštiti okoline, Sony Ericsson Hazzel opremljen je energetski efikasnim punjačem, dolazi u pakovanju minimalnih dimenzija i s uputstvima za korišćenje instaliranim u memoriji. Redovnim prigovorima zbog izostanka standardnih konektora za povezivanje (microUSB-a i 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice) ovde – u skladu s karakteristikama i fiolozofijom ovog telefona – treba dodati i to da korišćenje konektora nije prihvatljivo ni s ekološkog stanovišta. Cena mobilnog telefona Sony Ericsson Hazel je oko 245 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.