Da vas simpatija primeti

Pre ili kasnije, neki sladak dečko ili simpatična devojka će vam se dopasti. I tada ćete želeti da se i vi dopadnete njima. Samo, prići osobi koja vam se dopada nije nimalo lako – šta ako se vi ne svidite njima, ili ako ste im se možda već malčice sviđali, ali nakon što im priđete pomisle da ste lujka ili kreten? Ne brinite, stvari nisu baš toliko problematične.

Naravno, lakše je reći „ne brini“ nego poslušati taj isti savet. Ipak, u principu, stvarno nije toliko teško prići nekome a da taj neko ne pomisli da ste lujka ili kreten – ako se ponašate koliko-toliko normalno, neće pomisliti da ste uvrnuti i da vas je bolje izbegavati.

Ukoliko vam je na neki način već poznato da se simpatiji bar malo sviđate, posao koji vam predstoji je lak. Nasmešite se toj osobi u prolazu. Ili, još bolje, baš pred njom otvorite čokoladu (ako nije alergična na nju) i podelite je – to se može izvesti i ako je u društvu, još ćete se i njegovom/njenom društvu dopasti, što će vam biti dodatni plus. Zajedničko uživanje u slatkišima je zgodna prilika da počnete razgovor, koji za početak može biti o nekoj sasvim običnoj zajedničkoj temi (škola, muzika, filmovi, sport…). Ako je situacija takva da se već dopadate jedno drugom, razgovor će ubrzo postati živahniji, i vrlo brzo ćete oboje tražiti prilike da se vidite.

Nešto je drugačija priča ukoliko se u blizini simpatije osećate kao da ste nevidljivi. Tada vam je potreban način da budete u njegovoj blizini, ali češće, i da budete primećeni. Prvo se raspitajte o različitim stvarima koje zanimaju vašu simpatiju, pa, jednom kad nađete neka zajednička interesovanja, počnite razgovor o tome (ako nemate zajednička interesovanja, potrudite se da koliko-toliko proučite bar neka od njegovih/njenih – stvarno neće ići ako ne postoji ni jedna jedina stvar koja vas oboje zanima). Kako početi razgovor? Ćaskanjem. Recimo, navijate za isti tim, sinoć je bila utakmica – šta je prirodnije nego da je prokomentarišete? Izašao je novi album pevačice ili pevača koji vam se oboma dopadaju – i to se može komentarisati; ili se može komentarisati nešto od školskih dešavanja. Uvek se događa bar nešto o čemu se može proćaskati.

Bitno je da ne preterate. Ako mu/joj se dopada neka muzička zvezda, bilo bi previše da im smesta kupite njihovu kompletnu diskografiju (onda će definitivno pomisliti da ste šašavi). Mali znaci pažnje su uvek dobrodošli, može i malo neobaveznog flertovanja, neobavezujućih poruka… Neka vide vaše dobre strane. Uopšte ne morate da budete fenomenalna seksi zavodnica ni glavni frajer u školi, i više je nego dovoljno da se pokažete kao simpatična osoba s kojom je lepo provoditi vreme.

A onda će se iz tog lepo provedenog vremena nešto i izroditi – barem prijateljstvo, a moguće je i veza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biti primecensimpatijetinejdzeri
Komentari (25)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ima jedan decko koji je od mene stariji godinu dana,i komsija mi je oduvek…nikad se nismo druzili i uvek je smatrao da sam mala balavica. Ne znam zasto,da li zato sto sam mladja,ili zato sto se druzim sa njegovom mladjom sestrom ili tako nesto…vidjam ga stalno na bazenu,ponekad ispred zgrade i na igralistu. Pravi se tako nedodirljiv ili ga jednostavno nije briga,ali ponekad ga uhvatim kako me samo tako gleda,a juce sam pricala sa njegovim roditeljima nesto i smejala se,a kada sam ga pogledala videla sam kako gleda u mene i siroko se smesi. Ne znam kako da mu pridjem…moze savet?

    • Anonimno

      Ima jedan decak koji mi se svidja 3 godine i iz drugog je grada.Stariji je od mene tri godine.Vidjam ga kad dodjem u taj grad ali ga ne poznajem.Ranije smo se dopisivali.Kad sam poslednji put otisla gledao je u mene sve vreme.Ne znam sta da radim.Moze neki savet??Mnogo mi je potreban savet od nekog profesionalnog

  • Nebitan

    A sta ja da kazem moja simpatija je starija 11 godina…

    • LEPOTICA

      Ima jedan momak koji mi se svidja 2 godine za redom.Idemo u istu skolu,isti smo razred ali razlicit smjer(medicinska).Kada smo bili u prvom razredu pogledala bi ga ponekad a i on mene no tada je imao devojku…Sada smo u drugi razred srednje skole ponovo se stalno vidjamo paznja koju je poceo da mi poklanja bila je ocaravajuca,gleda konstantno u mene smije se,dodje blizu moje ucionice sve je ukazivalo na to da mu se svidjam sve moje drugarice bile su ubijedjene da cekaju momenat kada cw da mi pridje samo su govorile „gleda te“ ALI JA NJEGA NE POZNAJEM LIČNO IAKO ZNAM SVE O NJEMU,ON ZNA KAKO SE ZOVEM I KOJI SAM SMJER…NO SAZNAM DA JE ON OPET SA BIVŠOM.I skroz se razoraram.Ne razumem cemu sve ono ako se vratio bivsoj…MOLIM VAS ZA SAVJET,STA DA RADIM??

    • ANONIMNA

      Ima jedan decak sto uci sa mnon od 1 razreda.Kad smo bili mladji vise smo se druzili cak me je I pozvao na njegov rodjendan.Ali sada….Malo pricamo,ne smem da mu se priblizim,ignorise me itd,volela bi da je sve kao pre😭😭

  • Milica

    Ima jedan decak koji je godinu dana stariji od mene, jednom mi se nasmejao kada je ulazio u učionicu iz koje sam ja izlazila. I odmah mi se svideo! Drugarice mi pričaju da ima devojku koja je moje godište (znači, godinu dana je mlađa od njega, kao i ja). Ta devojčica ne ide u moje odeljenje, ali se znamo, trenirale smo zajedno pre… Ja mislim da nisu u vezi, ali nisam sigurna… Sa čokoladom mi je glupo, jer se i ne pozdravimo u prolazu. Videla sam ga kako se grli sa nekom iz njegovog odeljenja, ali sam čula da je to sprdnja… Šta da radim?

  • Zabrinuta*

    E ovako, u subotu je mojoj rodici rođendan, a ON je njen drug iz razreda (3 godine je stariji od mene) i on je jako lijep. Moje drugarice smatraju da sam ljepša od njega, ali je problem što ja njega ne poznajem! I na tom rođendanu ja njemu djelim čokoladu, a i nemamo zajedničkih tema jer se ne poznajemo, a nije lako prići osobi koju ne poznaješ. Šta da radim?

  • Bojana

    Sviđa mi se jedan dečko koji je stariji od mene 2-3 godine. Jedna devojka iz njegovog odeljenja mu se nabacuje, pa sam sigurna da se jedno drugom sviđaju, ali nisam sigurna. Drugarica mi je rekla da on na internet kači slike kako se ljubi sa tom devojkom, ali ni to nisam sigurna. Kako da ga zaboravim i da ne budem ljubomorna?

    • Anonimno

      Ima jedan decak koji mi se svidja 3 godine i iz drugog je grada.Stariji je od mene tri godine.Vidjam ga kad dodjem u taj grad ali ga ne poznajem.Ranije smo se dopisivali.Kad sam poslednji put otisla gledao je u mene sve vreme.Ne znam sta da radim.Moze neki savet??Mnogo mi je potreban savet od nekog profesionalnog

  • Srednjoškolka :(

    Sviđa mi se jedan dečko iz razreda, malo je živčan i s njim je stvarno teško. Kada otvorim čokoladu ili nešto, svi pojedu (i on ), ali kako da on skuži da sam zaljubljena u njega?! Znam da je pre bio zaljubljen u mene. Vjerovatno sad nije, ali eto! Pomognite mi, kako da se zbližim s njim! 🙁 🙁

  • Jovana

    Ima jedan dečak u školi (iz mog odeljenja) koji mi je zapao za oko, nekad nešto popričamo, ali retko. Kada ga na času pogledam direktno u oči, i on mene pogleda, ali samo par sekundi i odmah skrene pogled. Ne znam šta da radim, mislim da je zaljubljen u moju drugaricu?

  • Jovana

    Već dugo putujem busom i viđam simpatiju često. Jedanput smo se sreli u gradu i pogledali smo se slučajno, ja sam se nasmešila, ali on je skrenuo pogled. Ne znam šta da radim.

  • Igor Mrdak

    Dobra tema.

  • Dijana Kruezi

    Joj, sve istina. Sviđa mi se, al’ nemam hrabrosti 🙁

  • N. N.

    Meni je uspjelo. Kupio sam medeno srce i podelio ga (meni ništa nije ostalo).

  • Goca Stojaković

    Meni se sviđa jedan dečko. Stariji je od mene 4 godine. Glupo mi je to sa čokoladom. Viđam ga u kafićima, a i kada vozi motor… Ono, bilo je ajde pukla mi „guma“, motor mi nije u „redu“, ali mi je baš glupo. Ima li neko neku ideju, pošto smo na ćao ćao?

  • Aleksandra G.

    Sve je to OK ako se osoba sa kojom biste nešto više zna, ali ako ne, ceo plan pada u vodu. Zato je bolje bez nagađanja „da li ide na neke sekcije“ ili „da li je u đačkom parlamentu“ dati neki znak da se toj osobi stavi do znanja da privlači osobe u okolini. Naravno, govorim uopšteno, bez obzira na to o kom je polu riječ. Svi kažu da muškarac treba prvi prići djevojci, ali, ljudi, pobogu, ovo je 21. vijek i sasvim je normalno da i djevojka priđe dečku.

  • Marija Popović

    Čuj, čokolada. Molim vas. Da dečku kojeg znam iz prolaza dam čokoladu! Pa to ne bih nikad uradila. Druga bi stvar bila da ga poznajem.

  • Ana Mazić

    Čokolada je čista glupost. Ne možeš neznancu prići i ponuditi mu čokoladu, a i ćaskanje nije lako, pogotovo ako ste u različitim krugovima društva. Moj predlog je da prvo saznate sve o njemu, npr. u koje sekcije je učlanjen, da li nešto trenira, s kim se druži, na koja mesta izlazi, da li ima profil na fb itd. Kada to uradite, onda treba da razmislite da li poznajete nekog iz njegovog društva, i ako poznajete, potrudite se da se preko njegovog društva sa njim upoznate. Najbolja stvar bi bila da idete na letovanje sa školom na koje i on ide, tako ćete se verovatno upoznati, ali to je baš za one zaljubljene i koji mogu to priuštiti. A i ako je on, lupam, učlanjen u parlament škole, ne bi bilo loše da se i vi učlanite, tako ćete se sigurno upoznati. 😀

  • Lejla Sinanović

    Bilo bi super kada biste napisali članak ili tekst o tome kako da vas primeti neka osobi koja vas i ne ferma, ili tekst o tome kako da vas primeti neka osobi koja nije isti razred (primjerice, ona je osmi, a vi ste šesti) i jedva da se vidite samo ponekad u školi u hodniku ili se čujete samo preko neta na fejsu. Stvarno bi bilo lepo. Većina mojih frendica je u takvoj situacija, a i ja sama, tako da nam hitno treba savet… Molimo vas, napišite nešto!

  • Blagoje Mitrašinović

    A šta ako je ne poznajem, kako onda da skrenem pažnju na sebe, naravno u pozitivnom smislu, a ne da skrenem pažnju tako što ću ispasti kreten. Za onu devojku koja je rekla da muškarci samo gledaju fizički izgled, da joj kažem da to nije tačno, evo ja mnogo volim kada je devojka dobra iznutra, tada mnogo cenim tu osobu i poštujem.

  • Isidora P

    Sve ovo izgleda toliko lako, ali naravno da nije.

  • Sanja C

    Mislim da je čokolada bez veze – nikada me tako neće primetiti. Šta vredi razgovor kad momci samo hoće da ona izgleda lepo fizički, ne žele da saznaju kave smo iznutra.

  • Marija B

    Slažem se! Ponuditi čokoladu neznacu (ili nekome kog viđaš skoro svaki dan, ali samo u prolazu) – to je ajde da se igramo! Nadam se da nisam nikog uvredila, ali je stvarno glupa ideja za nekoga koga ne znaš, ali za nekoga koga makar poznaješ dva dana to je u redu 😉

  • Milica P

    Sve je to lepo i krasno kada tu posebnu osobu već poznajete, ali bilo bi bolje da napišete neki članak o tome kako se dopasti osobi koju ne poznajete, jer mladi imaju više problema u toj vrsti komunikacije. Zamislite da potpunom neznancu nudite čokoladu?