Da vas simpatija primeti

Pre ili kasnije, neki sladak dečko ili simpatična devojka će vam se dopasti. I tada ćete želeti da se i vi dopadnete njima. Samo, prići osobi koja vam se dopada nije nimalo lako – šta ako se vi ne svidite njima, ili ako ste im se možda već malčice sviđali, ali nakon što im priđete pomisle da ste lujka ili kreten? Ne brinite, stvari nisu baš toliko problematične.

Naravno, lakše je reći „ne brini“ nego poslušati taj isti savet. Ipak, u principu, stvarno nije toliko teško prići nekome a da taj neko ne pomisli da ste lujka ili kreten – ako se ponašate koliko-toliko normalno, neće pomisliti da ste uvrnuti i da vas je bolje izbegavati.

Ukoliko vam je na neki način već poznato da se simpatiji bar malo sviđate, posao koji vam predstoji je lak. Nasmešite se toj osobi u prolazu. Ili, još bolje, baš pred njom otvorite čokoladu (ako nije alergična na nju) i podelite je – to se može izvesti i ako je u društvu, još ćete se i njegovom/njenom društvu dopasti, što će vam biti dodatni plus. Zajedničko uživanje u slatkišima je zgodna prilika da počnete razgovor, koji za početak može biti o nekoj sasvim običnoj zajedničkoj temi (škola, muzika, filmovi, sport…). Ako je situacija takva da se već dopadate jedno drugom, razgovor će ubrzo postati živahniji, i vrlo brzo ćete oboje tražiti prilike da se vidite.

Nešto je drugačija priča ukoliko se u blizini simpatije osećate kao da ste nevidljivi. Tada vam je potreban način da budete u njegovoj blizini, ali češće, i da budete primećeni. Prvo se raspitajte o različitim stvarima koje zanimaju vašu simpatiju, pa, jednom kad nađete neka zajednička interesovanja, počnite razgovor o tome (ako nemate zajednička interesovanja, potrudite se da koliko-toliko proučite bar neka od njegovih/njenih – stvarno neće ići ako ne postoji ni jedna jedina stvar koja vas oboje zanima). Kako početi razgovor? Ćaskanjem. Recimo, navijate za isti tim, sinoć je bila utakmica – šta je prirodnije nego da je prokomentarišete? Izašao je novi album pevačice ili pevača koji vam se oboma dopadaju – i to se može komentarisati; ili se može komentarisati nešto od školskih dešavanja. Uvek se događa bar nešto o čemu se može proćaskati.

Bitno je da ne preterate. Ako mu/joj se dopada neka muzička zvezda, bilo bi previše da im smesta kupite njihovu kompletnu diskografiju (onda će definitivno pomisliti da ste šašavi). Mali znaci pažnje su uvek dobrodošli, može i malo neobaveznog flertovanja, neobavezujućih poruka… Neka vide vaše dobre strane. Uopšte ne morate da budete fenomenalna seksi zavodnica ni glavni frajer u školi, i više je nego dovoljno da se pokažete kao simpatična osoba s kojom je lepo provoditi vreme.

A onda će se iz tog lepo provedenog vremena nešto i izroditi – barem prijateljstvo, a moguće je i veza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.