Dan za ulepšavanje

Konačno leto i uz leto više slobodnog vremena. Imate više vremena da ga posvetite prijateljima, da se zabavite, da budete i sa porodicom… Ne zaboravite pri tom da to znači i više vremena za vas same, za vaše potrebe; recimo, više vremena da se malo ulepšate – i fizički, i duhovno, a sve prema sopstvenim željama i sklonostima. Evo našeg predloga kako da jedan dan posvetite samo sebi (ne brinite, to uopšte ne znači da ga nužno morate provesti sami, to jest, same, pošto se neki delovi predloga prvenstveno odnose na devojke).
Za početak: lepo se ispavajte! To ne znači da treba da prespavate ceo dan (onda vam neće ostati vremena ni za šta drugo), ali ne morate da ustanete rano ujutro. Kad se probudite, lepo se istegnite; možete uraditi nekoliko lakih gimnastičkih vežbi dok ste još uvek u krevetu, sve u sklopu protezanja.
To nije dan kada treba da se "stresate" – zato, samo opušteno! "Kulirajte"! Nakon buđenja, možete, ako želite, i malo da vozite bicikl u vazduhu – to će vas lepo razbuditi. Za osvežavajuće jutarnje tuširanje upotrebite neki od mirisnih i aromatičnih gelova za tuširanje – to će vam podariti lepo raspoloženje. Posle tuširanja, možete se istrljati četkom za telo ili lufa rukavicom – tako će vam koža biti glatka i meka.
Nakon tuširanja, zna se, doručak: nemojte uzeti nešto teško niti se nakljukati slatkišima, jer će vas to samo vratiti u krevet. Bolje je da uzmete neku laganu zdravu hranu koja vam se dopada (recimo, voćni sok, malo voća i zemičku od integralnog brašna koju ćete premazati medom). Šta ćete posle toga uraditi – zavisi od vašeg trenutnog raspoloženja i želja: možete voziti bicikl ili rolere (sami ili u društvu), otići na bazen, prošetati gradom, čitati zanimljivu knjigu…
Posle podne: neka vrsta pauze od prethodnih (oh, tako napornih!) aktivnosti. Možete otići u omiljeni kafić (sami ili s društvom) ili, recimo, priuštiti svojim stopalima kupku od lavande ili kupku sa morskom solju. Lice možete ponovo očistiti i tretirati nekom dobrom kremom za mladu kožu, a sa stopala ukloniti zadebljanja i zanoktice, oblikovati nokte i namazati ih; može i neka mirišljava krema za stopala. Za kraj, ukoliko vam je potrebno (to jest, ukoliko imate takvih problema), možete upotrebiti i neku anticelulit kremu ili gel.
Šta onda? Onda je na vama. Tako relaksirani i ulepšani i u dobrom raspoloženju možete "uroniti" u krevet – ili se "srediti" za neki ludi provod na kome ćete prosto zračiti pozitivnom energijom i raspoloženjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar