Izgovori za nekorišćenje kondoma (2)

Juče smo pominjali neke od izgovora koje momci nekada koriste kako bi izbegli korišćenje kondoma prilikom vođenja ljubavi. Danas navodimo još takvih izgovora – kao i na one iz prethodnog teksta, ni na ove ne bi trebalo "pasti", ne ako iole vodite računa o sebi i ako držite do sebe.
"Lepše je bez kondoma". Individualno je kako je kome lepše; manje iskusnim devojkama nekada bude lakše ako on stavi kondom, jer prezervativ zategne kožu pa je prodiranje lakše. A, u svakom slučaju, lepše je ako ne morate da se bojite, ako možete da se opustite, a ne da svaki put nestrpljivo iščekujete menstruaciju kao potvrdu da niste ostale u drugom stanju.
"Kondom ubija spontanost". Spontanost nije obaveza, niti neophodan "sastojak" dobrog seksa. Pored toga, od stavljanja kondoma je moguće napraviti igru koja će vas oboje dodatno uzbuditi, da i ne spominjemo lep osećaj da on stvarno vodi računa o vašim osećanjima, vašem zdravlju, i o tome da se uz njega osećate zaštićeno i sigurno.
"Kondom nije za prave muškarce". To je, kao i "blam me je da kupim kondom", izgovor nezrele osobe – osoba koja je i emotivno i psihički zrela za intimne odnose, ne samo fizički sposobna da ih ima, zna koliko je zaštita od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti bitna i nešto o čemu i on i ona treba da vode računa, i zna da to nije nešto čega se treba stideti.
"Alergičan sam na kondom". To se veoma retko dešava. U slučaju da je zaista tako, treba potražiti neki drugi tip kondoma – niko nije alergičan na svaku vrstu prezervativa.
"Nismo valjda toliki baksuzi". To su govorili i oni koji su dobili ili nekome preneli polno prenosivu bolest, devojke koje su neplanirano ostale u drugom stanju, momci s kojima su zatrudnele…
Volite se, uživajte u ljubavi i u vođenju ljubavi, ali ne zaboravljajte da vodite računa o svom zdravlju, kao ni o zdravlju voljene osobe – i to je deo ljubavi. A na izgovore ne "padajte", zaista nije vredno rizika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgovorikondomtinejdzeri
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Sanja Milovanović

    Ima dosta momaka koji se stide da kupe kondom, ali nemaju čega da se stide, sve je to normalno, sve je za ljude… 🙂 Mnogi misle da treba da se čuvaju neželjene trudnoće, ali nije to jedini problem. Ima dosta polno prenosivih bolesti za koje nisu svesni da postoje. Treba čuvati zdravlje! Zaštitite onog koga volite… 🙂

  • Marija D.

    Kada jednom dopustiš bez kondoma, možeš da se pozdraviš!

  • Dalibor Jonović

    Ja se u potpunosti slažem sa pravilima i potrebama korišćenja prezervativa i treba ga uvek imati uz sebe i znati ga pravilno i koristiti, a i insistirati na tome, jer kada neželjena trunoća nastupi, možemo se mi hvatati za glavu i kajati se. Ali tada je već kasno. Da ne govorimo o bolestima, sidi itd. Moj savet je da koristite prezervativ da bismo taj rizik smanjili na minimalni procenat, tj. bar na 98%.