Izgovori za nekorišćenje kondoma (2)

Juče smo pominjali neke od izgovora koje momci nekada koriste kako bi izbegli korišćenje kondoma prilikom vođenja ljubavi. Danas navodimo još takvih izgovora – kao i na one iz prethodnog teksta, ni na ove ne bi trebalo "pasti", ne ako iole vodite računa o sebi i ako držite do sebe.
"Lepše je bez kondoma". Individualno je kako je kome lepše; manje iskusnim devojkama nekada bude lakše ako on stavi kondom, jer prezervativ zategne kožu pa je prodiranje lakše. A, u svakom slučaju, lepše je ako ne morate da se bojite, ako možete da se opustite, a ne da svaki put nestrpljivo iščekujete menstruaciju kao potvrdu da niste ostale u drugom stanju.
"Kondom ubija spontanost". Spontanost nije obaveza, niti neophodan "sastojak" dobrog seksa. Pored toga, od stavljanja kondoma je moguće napraviti igru koja će vas oboje dodatno uzbuditi, da i ne spominjemo lep osećaj da on stvarno vodi računa o vašim osećanjima, vašem zdravlju, i o tome da se uz njega osećate zaštićeno i sigurno.
"Kondom nije za prave muškarce". To je, kao i "blam me je da kupim kondom", izgovor nezrele osobe – osoba koja je i emotivno i psihički zrela za intimne odnose, ne samo fizički sposobna da ih ima, zna koliko je zaštita od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti bitna i nešto o čemu i on i ona treba da vode računa, i zna da to nije nešto čega se treba stideti.
"Alergičan sam na kondom". To se veoma retko dešava. U slučaju da je zaista tako, treba potražiti neki drugi tip kondoma – niko nije alergičan na svaku vrstu prezervativa.
"Nismo valjda toliki baksuzi". To su govorili i oni koji su dobili ili nekome preneli polno prenosivu bolest, devojke koje su neplanirano ostale u drugom stanju, momci s kojima su zatrudnele…
Volite se, uživajte u ljubavi i u vođenju ljubavi, ali ne zaboravljajte da vodite računa o svom zdravlju, kao ni o zdravlju voljene osobe – i to je deo ljubavi. A na izgovore ne "padajte", zaista nije vredno rizika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.