Kad ljubav zamre nakon prevare

Jedna od najbolnijih stvari koje se mogu desiti u ljubavnoj vezi jeste da vas dečko ili devojka prevare. Neko bi nakon prevare odmah raskinuo, ali ima i onih koji pokušavaju da oproste i da nastave vezu – samo što to uopšte ne ide lako, uz svu dobru volju i dečka i devojke, jer se može desiti da je ljubav prevarene osobe zamrla.
Ima onih koji ne razumeju kako se može nastaviti veza posle prevare (kao što ima i onih koji jednostavno ne shvataju zbog čega bi prevara bila neki veliki problem) – jer, kad vas neko prevari, uništava se poverenje koje postoji između vas dvoje, a ako nema poverenja, kako može da bude prave veze? Pa, ako nekog mnogo volite, i ta osoba vas prevari, a onda vam deluje kao da se iskreno kaje i svim silama se trudi da ponovo zadobije vaše poverenje, možete biti voljni da pružite drugu šansu. Samo što to ne ide lako.
Kad ste na taj način povređeni, teško vam je da toj osobi ponovo verujete i budete opušteni pored nje. Pokušavate, ali se, najčešće kad dođe do seksa, pokaže da baš i ne ide; recimo, jednostavno niste u stanju da vodite ljubav (na primer, devojka ne može da se opusti dovoljno za vođenje ljubavi, ili dečko ne može da postigne ili održi punu erekciju, ili ne može da je postigne uopšte…). Ljubav je u vama zamrla kad ste na tako grub način povređeni, i na to gašenje emocija reagujete i fizički.
Da li to znači da je nakon prevare nemoguće nastaviti vezu? Ne, ali nije moguće nastaviti tamo gde ste stali, pretvarati se da se ništa nije desilo – jer se jeste desilo nešto veoma veliko i bolno i loše. U ovakvoj situaciji, ako želite da pokušate da sačuvate vezu, mnogo je efikasnije probati da je ponovo počnete, dakle, da se ne ponašate kao par koji je već neko vreme u vezi, već kao par koji je tek počeo da izlazi. Upoznajte se ponovo i tada će se možda i vaša ljubav ponovo probuditi.
A ako ni to ne uspe? To znači da je s vašom vezom gotovo. Ma koliko se onaj ko je prevario kajao, ako ono drugo nakon toga više ne može da ga/je voli, vezi je kraj, jer je za vezu neophodno da vole oboje.
Za one kojima je potrebno ovo reći: najbolje je ne prevariti. Ljubav može da zamre i iz drugih razloga, ne samo zbog prevare, ali prevara nikada nije rešenje, a još je manje prihvatljiva kao hir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavprevararaskidIrazocarenje
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Anči -

    Varala sam svog momka u početku (2 mjeseca izlaženja) sa bivšim momkom. Kad mi je počelo biti prelijepo u vezi, nisam ni pomišljala da ga varam, ali kad se posvađamo, poželim opet da ga prevarim i time ispunim sebe. Isto tako, česte su svađe među nama jer ja stalno sumnjam da on mene vara i provjeravam, ali nema ništa sumnjivo. Previše sam ljubomorna, ne mogu da se kontrolišem. Čak i ne želim nikad da se udam, jer ne želim biti prevarena. Toga se mnogo plašim.

  • Ivana Marijanović

    Kad bolje razmislim, ja sam svakog dečka varala, nikad se nije saznalo. Šta više – imam kombinaciju 8 godina i kad god fali nešto u vezi, odem na tretman kod ljubavnika. Volela bih da nađem nekog kog ne bih poželela da varam, ali takvog nema, tako da treba uživati u životu punim plućima. Ono što se ne zna, nije se ni desilo! Opustite se i uživajte, bolje se kajati zbog nečeg što ste uradili, nego zbog nečeg što niste 🙂 Pozdrav svima!

  • Mladen Rađenović

    Ja sam varao svoju curu Vanju, i sada je varam. Volim je, ali to je jače od mene. Ne znam šta da radim. Ona mi svaki put oprosti, kaže da me razumije. Onda ću nastaviti!

  • Maja Haber

    Mene je suprug prevario. Vrlo je teško i bolno iskustvo, ali oprostila sam. Ponovno smo se našli. Brak je sada i bolji, jer se oboje više trudimo, ali teret gorčine je na mojim plećima. Nadam se da će mi s vremenom biti lakše.

  • Tanja M

    Mene je prevario dečko koga jako volim, sa kojim živim već dve godine. Nakon velike svađe i njegovog preklinjanja ostala sam sa njim. Nakon kratkog vremena on je uradio to isto i tada sam saznala da on mene od početka vara i to su uvek samo seks kombinacije. Na kraju sam ja počela novi život, a od njega napravila samo marionetu u svom životu i to ga jako boli. I treba. Zato nikad, ali nikad nemojte preći preko toga, jar ako je to učinio ili učinila jednom, opet će.

  • Jovana Perić

    Treba praštati, ali to je ponekad teško. Kada bi me neko prevario i ja mu oprostila, ništa ne bi bilo kao ranije, jer bih ga gledala drugačije, a to se ne bi moglo sakriti. I ne postoji dokaz da se to neće ponoviti, jer: kakav si, takav si.

  • Aleksandar Dobošarević

    Nikada posle prevare nije isto kao pre, a ne može ni biti. Pretvaranje ne vodi ničemu. Čim je došlo do prevare, znači da nešto nije bilo u redu.

  • Jovana Živanović

    Mislim da je nezadovoljstvo partnerom uvek razlog za prevaru, ali ako prevarena osoba dovoljno voli, ona će oprostiti.

  • Kristijan Luković

    Teško bih mogao zamisliti da posle jedne oluje reka ostane čista, voda nezamućena, bez trunja po obali. Ljudski je kajati se – iskušenja su oko nas, ali ako ti neko znači i veruješ mu, za prevaru nema mesta, niti potrebe. Iskreno kajanje ne znači da će i dalje sve ići po starom, jer će sumnja uvek stajati između, lebdeti negde u vazduhu oko nas.

  • Antonija Milunović

    Ja sam prevarila svoga momka više puta. U početku on nije o tome ništa znao, ali je saznao, kao što je saznao i za sve ostalo. Iskreno da vam kažem, ja volim da „šaram“, to mi je sasvim u redu. Varala sam više puta i preko tih prevara se uvek bez problema prelazilo. Sada sam u vezi, a nemam potrebu da varam. Ne znam kada ću to poželeti?

  • Vesna Petrović

    Mislim da je prevara i onda kada sa jedne strane više nema ljubavi. Tako je onaj ko i dalje daje sebe u vezi – prevaren.