Kad ljubav zamre nakon prevare

Jedna od najbolnijih stvari koje se mogu desiti u ljubavnoj vezi jeste da vas dečko ili devojka prevare. Neko bi nakon prevare odmah raskinuo, ali ima i onih koji pokušavaju da oproste i da nastave vezu – samo što to uopšte ne ide lako, uz svu dobru volju i dečka i devojke, jer se može desiti da je ljubav prevarene osobe zamrla.
Ima onih koji ne razumeju kako se može nastaviti veza posle prevare (kao što ima i onih koji jednostavno ne shvataju zbog čega bi prevara bila neki veliki problem) – jer, kad vas neko prevari, uništava se poverenje koje postoji između vas dvoje, a ako nema poverenja, kako može da bude prave veze? Pa, ako nekog mnogo volite, i ta osoba vas prevari, a onda vam deluje kao da se iskreno kaje i svim silama se trudi da ponovo zadobije vaše poverenje, možete biti voljni da pružite drugu šansu. Samo što to ne ide lako.
Kad ste na taj način povređeni, teško vam je da toj osobi ponovo verujete i budete opušteni pored nje. Pokušavate, ali se, najčešće kad dođe do seksa, pokaže da baš i ne ide; recimo, jednostavno niste u stanju da vodite ljubav (na primer, devojka ne može da se opusti dovoljno za vođenje ljubavi, ili dečko ne može da postigne ili održi punu erekciju, ili ne može da je postigne uopšte…). Ljubav je u vama zamrla kad ste na tako grub način povređeni, i na to gašenje emocija reagujete i fizički.
Da li to znači da je nakon prevare nemoguće nastaviti vezu? Ne, ali nije moguće nastaviti tamo gde ste stali, pretvarati se da se ništa nije desilo – jer se jeste desilo nešto veoma veliko i bolno i loše. U ovakvoj situaciji, ako želite da pokušate da sačuvate vezu, mnogo je efikasnije probati da je ponovo počnete, dakle, da se ne ponašate kao par koji je već neko vreme u vezi, već kao par koji je tek počeo da izlazi. Upoznajte se ponovo i tada će se možda i vaša ljubav ponovo probuditi.
A ako ni to ne uspe? To znači da je s vašom vezom gotovo. Ma koliko se onaj ko je prevario kajao, ako ono drugo nakon toga više ne može da ga/je voli, vezi je kraj, jer je za vezu neophodno da vole oboje.
Za one kojima je potrebno ovo reći: najbolje je ne prevariti. Ljubav može da zamre i iz drugih razloga, ne samo zbog prevare, ali prevara nikada nije rešenje, a još je manje prihvatljiva kao hir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.