Komentari o vašoj težini (2)

Komentari o težini nikada ne prijaju, čak i kada su izrečeni u dobroj nameri, a u pubertetu, kada ste ionako nesigurni zbog tela koje se svaki čas menja i ne znate da li se menja onako kako treba ili ne, ni šta će na kraju ispasti, smetaju još i više. Verovatno biste jako voleli da takvi komentari, uključujući i one koje vam upućuje sopstvena porodica, prestanu – a bilo bi lepo i kad biste svoje telo mogli da "dovedete u red".
Šta učiniti? One koji komentarišu možete, bez optužbi, zamoliti da s komentarima prestanu, objasnite im kako se osećate kad vam kažu to-i-to. To nekada uspe, a nekada i ne; ne mogu da se suzdrže ili im jednostavno ne ide u glavu da vi to tako shvatate i da vam njihove opaske, koje su "za vaše dobro" ili kojima "ništa loše nisu mislili", smetaju, oni ih izriču iz ljubavi i da prestanu s tim, bilo bi im kao da prestanu da vas vole i brinu o vama. Ako ispadne da je takav slučaj, pokušajte da se naviknete na ideju da ti komentari neće prestati i probajte da ih ne primate toliko k srcu.
A vaš problem s kilogramima? Ne bi bilo loše sa lekarom proveriti imate li stvarno problem s kilogramima – lekar će vam to reći sa zdravstvene tačke gledišta, a to je ono što je glavno. Ako stvarno imate višak ili manjak kilograma, lekar vam može reći i o zdravim načinima da to sredite, šta da jedete, koliko (to ne bude ništa drastično, nikakvo gladovanje, samo neke izmene tipa manje slatkiša i masnog, više voća i povrća), koliko i šta biste mogli da vežbate. Kada se o višku kilograma radi, najčešće čak nije potrebno da gubite kilograme, samo da ne dobijate nove, jer ćete još rasti, pa će se kilogrami, uz pravilnu ishranu i vežbanje, lepo rasporediti.
Najvažnije je da naučite da volite sebe takve kakvi ste. Vi ste već divna osoba, i lepi ste, imate divno telo u kome treba da uživate i koje treba da volite. Jednom kad naučite da volite sebe, i komentari sa strane će vam mnogo manje smetati – mogu oni da misle o vašem izgledu šta hoće, vi ste zadovoljni, a to je glavno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledkomentaritezinatinejdzeri
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Biljana S

    Moj predlog je sledeći: zahvalite osobi na komentaru i vremenu posvećenom proučavanju vašeg lika i dela. Zatim uzvratite istom merom, najljubaznijim tonom i sa osmehom. Dakle, dajte nekoliko kometara na račun te osobe. Ako shvati poentu, prestaće sa takvim ponašanjem, ako se naljuti, recite da je iz najbolje namere:)))

  • Sara Smolčić

    Ovo se meni često dešava da me roditelji počnu bombardovati pitanjima zašto sam debela. Dobro, ne kažu baš da sam debela, nego da bi trebalo da skinem neki kilogram. Svaki savet mi je dobrodošao pa i vaš. Super ste!