Kune se da vas voli – pa vas ostavi

Situacija iz naslova ne desi se svakome, ali mnogi je pre ili kasnije dožive. Budu s nekim u vezi, zaljubljeni su, ta osoba tvrdi da je jako zaljubljena u njih – a onda ih prilično naglo ostavi, ne uz neprijateljstvo, nego zato što više nije zaljubljena.
Ako vam se tako nešto desi, nije lako ne zapitati se s kakvim ste to kretenom ili kretenkom izlazili. Cvrkuću vam kao zaljubljene ptičice, a u roku od nekoliko dana – izvini, nisam više zaljubljen/a u tebe. Možda se upitate ko je tu lud, a padne vam na pamet i da vas je ta osoba lagala, ili da ni sama pojma nema. Naravno, uz sve to vas i jako boli što vas je ostavio neko ko vam se stvarno sviđao i koga i dalje, verovatno, volite, i želeli biste da makar razumete šta se to dešava. Da li ste vi nešto pogrešno rekli ili učinili? Jeste li nešto skrivili pa ste izgubili ljubav te osobe? Ili – šta?
Mada nije isključena mogućnost da ste rekli ili učinili nešto zbog čega ste toj osobi postali odbojni, ili počeli manje da joj se dopadate, najčešće to nije slučaj. Najčešće uopšte niste krivi za to što se desilo. Da li to znači da je ta osoba kriva? Ne – to je jedna od onih tužnih situacija koje se dese a da za njih niko nije stvarno kriv, niko nije želeo da tako ispadne niti da iko bude povređen. Niko nikoga nije obmanjivao, niko nije imao loše namere.
Šta se, onda, desilo? Desilo se to da su u pubertetu emocije veoma intenzivne, ali nekad jednostavno ne potraju. I tako je ta osoba izvesno vreme gajila zaista snažna i intenzivna osećanja prema vama, nije vas lagala o tome, ali to ju je prošlo. Možda je shvatila da niste ono što je ona zamislila da jeste. Možda je, naglo i neočekivano, osetila nešto snažno prema nekom drugom (dešava se i to). A možda ju je samo prošlo – baš kao što bi i vas, u nekom trenutku, u vezi s nekim drugim, moglo jednostavno da prođe.
Šta u takvoj situaciji? Jedna mogućnost je da nastavite sa svojim životom i vremenom nađete nekog drugog (poželjno je da bude s malčice stabilnijim i dugotrajnijim emocijama). A možete, ako baš želite, i pokušati da osobu s kojom ste bili navedete da se ponovo zaljubi u vas. Mali trik: bolje su vam šanse da u tome uspete ako ne razmišljate o tome kao o vraćanju stare ljubavi, nego se ponašate kao da se radi o novom osvajanju, i pružite toj osobi nove razloge da se zaljubi u vas.
Za šta god da se opredelite, srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavostavljanjetinejdzeriveze
Komentari (0)
Dodaj komentar