Momci ne vole mršavice?

Jedna od čestih zabluda jeste da dečaci vole samo devojke nalik na filmske zvezde ili manekenke. Druga česta zabluda, jednom kada se ova prva prevaziđe i kada se prihvati da su danas manekenke najčešće premršave, jeste da momci nikako ne vole mršavice, da vole samo devojke s oblinama.
Što se toga tiče, jeste istina da momci vole kada devojka ima obline. Kada ima grudi, guzu, kada mogu devojku da uhvate a da ne osete odmah kost ispod kože (izuzev, naravno, kad se radi o delovima tela za koje je majka priroda predvidela da na njima neće biti mesa, kao što su laktovi). Ipak, većini momaka ne smeta ni ako je devojka mršava.
Često se priča da momci jako mnogo pažnje obraćaju na to kako devojka izgleda i da žele da budu s lepom devojkom. I to je potpuno tačno – s tim što je pojam dečaka o tome kako izgleda lepa devojka znatno širi nego što mnoge devojke pretpostavljaju. Oni vole devojke s oblinama, a ne smetaju im ni mršave. Zapravo, ono što će momcima biti vizuelno odbojno biće drastični ekstremi – ona debljina koja se popularno naziva „trokrilni orman“, ili mršavost takva da se svaka koščica vidi, kao na fotografijama gladne dece iz Afrike. Ono što je između ta dva ekstrema je prihvatljivo.
Može tu da postoji i pitanje ličnog ukusa, recimo, neki momci više vole vitkije devojke, nekima se više dopadaju one s izraženijim oblinama, neki vole devojke s većim grudima, neki s manjim (da, ima i takvih dečaka), ali ništa od toga nije presudno. Nije nikakva retkost da dečko koji je „blenuo“ u vitke devojke bude u vezi s preslatkom veselom buckom koja ume da ga nasmeje kao niko drugi.
Izgladnjivanje da bi se dostigao neki „ideal“? Nerviranje jer nemate tri-četiri kilograma više? To su stvari koje većini momaka nisu jasne, jer uopšte ne primete razliku između „pre“ i „posle“. Sve što primete jeste da je devojka preopterećena svojim izgledom, da se stalno nervira, kalkuliše kada i šta da pojede – ukratko, da devojka toliko razmišlja o svojoj ishrani i svom izgledu da na dečka skoro uopšte ne misli. Momcima prija da budu s takvom devojkom koliko i devojkama da budu sa tipom koji razmišlja samo o svojim bicepsima i o tome koliko može da podigne u teretani.
Mršavica, bucka, nešto između… To su stvari koje se primete u nekoliko sekundi i koje postaju potpuno nebitne čim momka prvi put nasmejete i navedete ga da se lepo oseća s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dopadanjemrsavicetinejdzeriveze
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Ana M.

    Ovi članci su u suštini isti. Služe samo da bi utešili devojke rečenicama tipa dečaci vole obline i nemaju ništa protiv viška kg, ili nije tačno da dečaci vole samo devojke koje izgledaju kao manekenke… To je u neku ruku tačno, ali da li će vas oni voleti više zavisi od toga kako ćete se predstaviti i ponašati. Ako stalno kukate da ste debeli, tako će vas i posmatrati, a i potrudite se da svoje mane sakrijete i prednost koristite, dokle god je to moguće.

  • Simonida Dević

    Dobar članak, dobri komentari. Ja, nažalost, spadam u one „zaobljene“, 170 cm i 51 kg, ali bitno je da me drugi ne smatraju debelom, a ja uporno mislim da jesam. Sportisti vole devojke sa dobrom kondicijom i mišićima, fenseri – mršavice sa velikim grudima, što je retkost, ali nema veze, a oni koji su puniji, smatraju za sebe da je njihova težina skroz OK i isto tako kad je devojka popunjena.

  • Ana N

    Ja realno mislim da su se muškarcima u 16. veku dopadali tipovi peščanog sata, a sad su to mršavi tipovi.

  • Milena Stanisavljević

    Ja, nažalost, spadam u one „trokrilne ormane“ i znam da momci uopšte ne vole debele devojke. Čim devojka ima debele noge i viseći stomak, to za njih nije lepo, a kad je malo veća, to je za mene već mršavost.

  • Jelena Brkić

    Slažem se sa tim da muškarci više vole devojke na kojima ima šta da se uhvati, ali nije to poenta. Svako gleda da je devojka zgodna, seksipilna. Šta oni imaju od svega toga? Ne razumem kad neko izdvaja mršavice. I one mogu imati nešto što druge nemaju.

  • Vera Račić

    Postoje različita mišljenja, ali se slažem s tim da većina ne voli previše mršave devojke. Većina mojih drugova koji važe za frajere stalno priča kako voli kad je devojka punija i mnogo njih kaže da su takve devojke seksipilnije.

  • Ivan Jovanović

    Ljudima je uvek prihvatljivije ono što je lakše 🙂

  • Aleksandra Blagojević

    Slažem se da dečaci više vole devojke sa oblinama i da i nije toliko bitan izgled koliko je bitno kako se oni osećaju nakon sastanka sa vama. Zato, devojke, ne brinite zbog viška kilograma ili manjka. Dečaci vole opuštene devojke. Provereno!