Ne vole da prijatelj bude s njihovom sestrom

Mada se kaže da je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno, postoje neke stvari koje bi ipak bilo pametno izbegavati (što ne znači da ćete to i učiniti). Jedna od pametnih-za-izbegavanje stvari jeste i veza sa sestrom najboljeg ortaka.
Šta je problem s takvom vezom? Pa, ako je veza fina i sve lepo ide, nema problema. Posle početne podozrivosti, i prijateljstvo bi moglo da dodatno ojača. Ali, ako bilo šta u vezi pođe naopako (a u tinejdžerskim godinama veze retko potraju), moglo bi da nastrada i prijateljstvo.
Ako se neki momak prema devojkama ponaša ne baš korektno, njegovi prijatelji, osim ako je to nekorektno ponašanje drastično (kao teško fizičko i/ili psihičko nasilje), najčešće neće mnogo mariti. Međutim, ako se taj dečko koji se obično ne ponese baš lepo prema svojim devojkama upusti u vezu s njihovom sestrom, to je već problem, i to priličan. Jer, iole normalan momak će biti zaštitnički nastrojen prema svojoj sestri, i ako zna da bi njegov ortak najverovatnije povredio njegovu sestru, učiniće sve što može da to spreči. Makar to značilo i prestanak druženja s tim ortakom.
Čak i ako se momak lepo ponaša prema svojim devojkama, sasvim lako bi moglo da dođe do podozrivosti ako počne vezu sa sestrom najboljeg ortaka. Mogu njih dvojica da budu super ortaci, ali hoće li se on super pokazati i prema njegovoj sestri? Ili će doći do nekog težeg sukoba, pa će on zateći svoju sestru uplakanu i morati da bira između nje i ortaka? Nije da je sigurno da će do takve nemile situacije doći, ali uopšte nije nemoguće, i onda zbog te veze, za koju može ispasti da na duge staze nije ni bila naročito bitna, bude narušeno prijateljstvo (ne nužno i prekinuto, ali neće biti isto kao ranije).
Neko bi na sve ovo mogao da primeti da nije nimalo retka situacija da dečko bude sa sestrom dobrog prijatelja. I nije, to se često dešava. Nekada ispadne baš super, sestra i ortak se fenomenalno slože, pa i prijateljstvo ojača. Samo, pogrešan potez bi mogao da vas košta prijateljstva, pa je, racionalno gledano, bolje ne rizikovati.
Naravno, u ljubavi racionalno često ne igra veliku ulogu. Dakle, ako ćete biti s prijateljevom sestrom, budite oprezni, budite fini prema njoj, uživajte u vezi, i srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tinejdzerivezeprijateljsestra
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ukoliko ste usamljeni, vaše najbliže to uopšte ne zanima, ne primjećuju očigedne stvari ili dovoljno ste stari da se više ne brinu o vama. Ali ukoliko ste s „nedoličnom osobom“, vaš muškarac je nepoželjan u bilo kojem okruženju u kojem ste vi, dići će se čitava kamarila da vas spriječi da „upropaštavate svoj život“ na taj način što će sve da prepričava, dodaje i oduzima, mada potpuno neobavješteni, a radoznali, možda povrijeđeni vašom drskošću. A vi im se ne javljate iz vašeg ušuškanog ljubavnog zabrana, samo pokatkad malo mahnete, tek da date glas od sebe, zagolicate maštu. Čisti materijal za razglabanje.