Nedostaje vam pažnja dečka ili devojke

Mnogo je lepih stvari u ljubavnoj vezi, a jedna od najlepših je pažnja koju dobijate – puno nežnosti i pažnje i maženja samo za vas. To je super, samo bi dobro bilo ne tražiti nekog samo zato da biste bili tako maženi i paženi, kao i ne "gušiti" voljenu osobu zahtevajući pažnju.
Prosto je divno kad vas dečko ili devojka maze i paze, kad se privijate uz njih, i znate da tu divnu osobu imate samo za sebe, samo u vas tako gleda, samo se s vama tako mazi, imate njenu nepodeljenu pažnju. Samo, s takvim ponašanjem je moguće preterati, i prema voljenoj osobi se ponašati kao da vam je sve na svetu, tražiti od nje da ste konstantno zajedno, zahtevati da zaboravi da ima i neka interesovanja koja veze nemaju s vama, i sopstvene prijatelje i roditelje i braću i sestre i bilo kakav život van veze. Mada će voljenoj osobi u nekoj meri prijati što je toliko obožavate, nakon izvesnog vremena (obično prilično brzo) počeće da se oseća ugušeno, isprepadano, i pobeći od vas.
Ukoliko je vaše ponašanje slično navedenom (jedan od pokazatelja je to što se svaka vaša veza završi tako što s vama raskidaju SMS porukom, nikada licem u lice), ma koliko mrzeli što trenutno niste u vezi, dobro bi bilo da neko vreme budete solo. I da nađete nešto što bi vam zaokupilo misli, što vas baš zanima, a da nisu momci ili devojke; i da se neko vreme bavite time. Razvijte sopstvena interesovanja, nađite prijatelje koji vam se dovoljno dopadaju da ćete s njima želeti da se viđate i jednom kad budete u vezi… Tako vam voljena osoba, jednom kad ponovo budete s nekim, neće biti apsolutno jedini izvor sreće u životu.
Pored toga, ne bi bilo loše da se neko vreme samo družite s osobama suprotnog pola kao s prijateljima. Da, tako da kažemo, na neko vreme zabranite sebi da uđete u novu vezu, već da osobe suprotnog pola upoznajete samo kao drugare, da na taj način saznajete malo više o njima – to je super način da saznate šta momci ili devojke vole, a šta ih isprepada i od čega pobegnu.
Jednom (ne samo jednom, još mnogo puta) ćete ponovo biti u vezi. Kada do toga dođe, dajte sve od sebe da se ne zanesete previše, da voljenoj osobi ostavite slobodnog prostora za disanje i za još neke ljude i još neka interesovanja pored vas. Tako ćete i vi i voljena osoba biti znatno srećniji, plus će vam i veza trajati znatno duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečkodevojkanedostatakpažnjatinejdzeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ima i obrnutih sitacija. I veza traje znatno dugo, a ponekad i na obostrano zadovoljstvo, kad se ne upražnjava dijametralno suprotan vid komunikacije od uzajamne želje za nekom totalnom povezanosti, mimo ostalih, kako je obično na početku svake veze. „Čudni su putevi gospodnji“ koji nas još drže na okupu.