Preboleti bivšeg dečka

Ukoliko svog bivšeg dečka ne možete da izbacite iz glave, vrlo lako možete postati opsednute tom strašću iz prošlosti. Jedini način da rasterate stare duhove jeste taj da ga potpuno eliminišete iz svog sistema.

Oslobodite se demona

Da biste mogle da nastavite sa svojim životom i krenete dalje, oterajte sve opake demone. Morate preživeti sva osećanja, makar bila bolna. Ne pokušavajte da se suzdržite. Potpuno je normalno da osećate tugu, neraspoloženje, nemir, razočaranje, usamljenost, pa čak i potpuni bes.

Razgovarajte sa nekim ko je na vašoj talasnoj dužini i u koga imate poverenja. Udarajte svom snagom po jastuku, isecite fotografije svog dečka, uradite bilo šta što će pomoći da izbacite iz sebe osećanja koja vas pritiskaju. Ako sve te emocije budete zadržavale u sebi, uvek će vas proganjati.

Ostavite prošlost iza sebe

Smognite snage i zatvorite imaginarna vrata kako biste zauvek sprečile ponovnu invaziju ovih teških emocija. Počnite time što ćete iz vidnog polja ukloniti sve što vas podseća na bivšeg dečka. Napravite nov raspored u sobi kako bi izgledala drugačije od sobe u kojoj ste bile zajedno sa njim.

Sačinite listu svih razloga zbog kojih vam je bolje bez njega (ne zaboravite da dodate sve one negativne poene, sigurno ih ima). Onda napišite i spisak svih onih stvari koje želite od svog budućeg dečka. Ubrzo ćete uvideti da je bolje ostaviti prošlost za sobom i da vam budućnost donosi mnogo boljih stvari.

Dan za danom

Duhovi završene veze vrebaće vas još neko vreme, pa je vrlo bitno da sačuvate snagu i ne pokolebate se. Ne zapitkujte da li vas je zvao dok ste bile van kuće. Nemojte opsesivno proveravati da li vam je stigao novi imejl. Šta god činile – oduprite se iskušenju da ga pozovete. Najbitnije je da prestanete da razmišljate o njemu. Nemojte sanjariti o tome kako bi bilo kada biste se pomirili. Znamo da je ovo najteži deo, ali morate izdržati i prevazići takvo razmišljanje.

Život posle bivšeg

Svako iskustvo slično ovom menja vas i oblikuje, a to je, ma kako u ovom trenutku izgledalo, zapravo dobra stvar. Kroz takva iskustva učimo i nastavljamo dalje kao nove i bolje osobe. Ovo je sjajan trenutak da reorganizujete svoj život i postavite sebi nove ciljeve. Ne osvrćite se. Vaša prošla veza je mrtva – neka počiva u miru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (17)
Dodaj komentar
  • Bianca

    Moj bivši i ja smo zajedno minimum 5 sati dnevno, idemo zajedno u školu i moramo da pričamo… Još se volimo, on ima drugu, i to mi stalno natrljava na nos.. Nije nam suđeno, ali se volimo.

  • Iva

    Bili smo zajedno 9 godina. Ja sam ga ostavila jer ništa nije funkcionisalo u našoj vezi, nismo bili srećni. Prošlo je više od 3 godine i još ga nisam prebolela. Nije prošao ni jedan jedini dan da ne pomislim na njega, da ne zaplačem, da se ne pokajem. Sve ovo iz teksta sam uradila, ali ništa ne pomaže. Imam i novu vezu već duže vreme i ozbiljno je, ali bivši mi nedostaje. Pomozite, molim vas.

  • Branka

    Potreban mi je jedan dobar savjet. Imam 18 godina, prošle godine sam na fešti rođendana upoznala jednog momka, nakon tog je počelo dopisivanje i viđanje, ali mnogo rijetko. Uglavnom, ja sam mjesecima bila hladna, kao što je i on, no pre 2 ili 3 mjeseca sam shvatila da je on meni u stvari mnogo bitna osoba i da ne mogu funkcionisati bez njega, njegove pojave i da ne može ni jedan da ustupi njegovo mjesto. Naravno, u međuvremenu sam bila u šemi sa još nekim, ali to je stvarno bilo bez veze. Uglavnom, on je postao sad totalno hladan, nema više javljanja i ostalog, stariji je od mene 7 godina, razumijem i da su godine učinile svoje, ali ja ne mogu sad ovako… On me je gledao kao jednu čvrstu i ravnodušnu curu kojoj je to bila samo zanimacija, ali sad se odjednom moje stanje obrnulo za 360 stepeni. Šta da radim? Unaprijed zahvalna!

  • LostSoul

    Ne mogu da prebolim bivšeg već godinu i šest meseci. U međuvremenu sam imala vezice i s vremena na vreme sam bila sa njim kao na veče. Uvek se svađamo, ali se ubrzo pomirimo i tako sve u krug. Sada je našao devojčicu nekoliko godina mlađu od sebe (nas) i to me je mnogo zabolelo – možda ne toliko to što je ona mlađa, već to što zaista deluje srećno sa njom… možda čak i srećnije nego što je bio sa mnom. Ne mogu da ga izbacim iz glave, a pogotovo ne kada mi je rođendan, jer smo se tada smuvali.

  • Milica Stanišić

    Užasno mi je potrebna pomoć… Toliko mi je teško da ne znam šta da radim sa sobom 🙁 Prije 9 mjeseci sam raskinula (ja sam ostavljena) vezu od tri godine. Tu je bilo svega i svačega, ako počnem pričati, nikad neću završiti. U međuvremenu sam našla novog momka, stvarno je divan… ali je problem što mi se bivši počeo javljati (da naglasim da je u Francuskoj i da se tamo bavi svakavim kriminalnim radnjama)… Uglavnom, hoće da mi se vrati, jer sam ja jedino što je vrijedno u njegovom životu, kaje se itd. Nijesam reagovala na to, prekinula sam svaki kontakt sa njim i uživala u novoj ljubavi. Međutim, prije neki dan sam na fb saznala da je našao novu djevojku, dijete od 15-16 godina, i od tada sam u totalnom haosu. Ne znam šta da radim, ne želim da se pomirim sa njim, znam da sa takvom osobom ne mogu planirati budućnost, niti želim takvog muškarca pored sebe, ali džaba kad boli, boli 🙁 Ima li meni pomoći…

    • Sandra

      Milice, kako ti se zove dečko? Ja sam pre par dana raskinula sa dečkom, a zajedno smo bili 9 meseci. On je pre toga imao devojku sa kojom je bio tri godine. Takođe, moj bivši radi u Francuskoj sumnjive poslove. Da se ne radi o istoj osobi? Slučajno sam naletela na ovaj forum!

  • Tanja -

    Svi ovi saveti su odlični, realni… ali lako je pričati, teško je sve to realizovati. Meni nije 25 godina, niti sam devojčurak od 15, ozbiljna sam devojka/žena, koja se do sada nije udavala jer nisam naišla na zaista pravu ljubav i muškarca koji bi mi zaista odgovarao. Pre nekog vremena naišla sam na njega. Iznenadile su me emocije koje do tada nikad nisam osetila, najviše me iznenadila njihova jačina. Zbog posla često nismo mogli biti zajedno, no ni ta fizička razdvojenost koja je znala nekad trajati i mesec dana nije ništa umanjila. Gde smo sad? Nemam pojma, ha ha ha. Ne bih da gnjavim sa detaljima, ali postoji realna šansa da se raziđemo (nebitno sad više zbog čega). Najgore u svemu tome je to što znam da me voli. Volim i ja njega. I pitanje je, ako i uspem da ga prebolim (u slučaju da se raziđemo), hoću li biti u stanju da mi se neko ponovo dopadne – jer teška sam osoba po tom pitanju (pre nego je on ušao u moj život, čak 4 godine sam bila sama, niko me nije zainteresovao). Zapravo, kako preboliti nekog ko te voli, a ti voliš njega?

  • Marijana Jovanović

    Ja sam godinu i po dana bila u vezi, raskinuli smo, i tri meseca već ne znam gde sam, idem kod psihijatra da ne bih upala u totalnu depresiju. Juče mi je rekao da ima novu devojku, i osetila sam kao da sanjam, nakon toga sam od prevelikog uzbuđenja povraćala. Preporučujem svima da odtuguju, otplaču, rade sve da se olakšaju, a mogu i da potraže stručnu pomoć ako ne mogu sami da se izbore. Vreme leči sve, pokušajte iz toga da izvučete pozitivnu lekciju.

  • Jasmina Stamenković

    Pokušavam 2,5 godine da se izborim sa sobom i zaboravim na bivšeg, ali to je nemoguće! Ne da sam se rešila stvari i sitnica, više nisam u kontaktu sa ljudima koje smo oboje poznavali, počela da živim u totalno drugom gradu, imala dva „momka“ u međuvremenu, tj. ramena za plakanje, ali ne ide. Svog bivšeg ne mogu da zaboravim. I iz dana u dan sam nesrećna zbog toga. I dalje mrzim dan koji svane jer se ne budim kraj njega.

  • Ena Savić

    Ja ne mogu da ga zaboravim ni godinu dana nakon raskida, a nemam ni kontakt sa nim. Uzalud svi saveti, ne znam šta bih sa sobom.

  • Anica Pešić

    Ne činite i ne radite stvari koje vas podsećaju na bivše partnere, a jednom mi je upravo jedan bivši rekao: „Klin se klinom izbija“. Verujte, provereno tačno.

  • Nikolina Conjak

    Saveti su vam super, ali ja njega ne mogu da zaboravim!

  • Ljiljana Nikolić

    Devet godina je iza nas. Stalno ima druge devojke i svaki put kada nađe novu, ja bukvalno hoću da svisnem. Posvećuje mi pažnju vozeći me svako jutro do posla, ispijajući kafe sa mnom, javljajuci se redovno. Znam, treba prekinuti svaki kontakt, ali kako to učiniti kada živimo u istom soliteru na istom spratu?

  • Gabriela Bogojević

    Sve je to u redu i tačno. Lako je reći, ali teško učiniti, pogotovo ako ti je taj dečko bio sve u životu, prva i najveća ljubav. Tužno.

  • Dušica Lazović

    Recite mi kako da prebolim dečka koji je mlađi dve godine od mene?! Bili smo zajedno, ali ostavio me je zbog drugarice iz razreda. Uvek kad sazna da se priča da se meni neko sviđa, on mi odmah šalje SMS. Šta da radim? On mene ne voli! Ovo je super, ali bi trebalo da ispričate priče onih devojaka koje su prošle kroz ovako nešto.

  • Bisera Rujević

    Hvala!

  • Marijana Vasić

    Saveti su vam super, ali mislim da bi trebalo da ima malo više praktičnih saveta kao i komentara drugih devojaka koje su prošle kroz sve to!