Prijatelj(ica) vas odjednom ignoriše

Ponekad se s prijateljima dese čudne stvari koje vam nimalo nisu jasne. U jednom trenutku sve je super, imate najboljeg prijatelja ili najbolju prijateljicu na svetu, a onda, odjednom, ta osoba počne da vas ignoriše. I vi nikakvog pojma nemate o čemu se radi.
Ta osoba vam je bila zaista draga. Šta bila, i dalje vam je draga, iako ne razumete šta se s njom dešava i zašto vas ignoriše i izbegava. Ne samo da vam je super bilo zajedno, odlično ste se zabavljali, nego je ta osoba uvek bila tu za vas kad vam je bila potrebna, da vas uteši, posavetuje, podrži, šta god da je trebalo. A sad ništa. Izbegava vas, ignoriše, ne odgovara vam na pozive… Ništa ne razumete. Samo znate da vam nedostaje.
Možda ste uradili nešto što nije trebalo? Razmislite o tome. Da niste rekli nešto što je tu osobu povredilo ili uvredilo? Ili možda niste uradili nešto što je trebalo da uradite? Ta osoba je ranije uvek bila tu za vas, da li ste i vi uzvraćali istom merom?
A možda i niste vi krivi. Možda taj vaš prijatelj ili prijateljica imaju ozbiljnih problema, pa se sklanjaju dok to ne reše. Ako, recimo, imaju ozbiljnih problema u kući, moguće je da im nije do druženja, niti do slušanja o onome što se dešava drugima. A nije nemoguće ni da im se nešto lepo desilo, recimo, zaljubili su se, i sada sve vreme provode s devojkom ili dečkom.
Ne moraju ni problemi ili lepe novosti da budu u pitanju. Nije isključeno da su našli nove prijatelje kojima se vi ne dopadate, pa vas zato izbegavaju. Ili su, jednostavno, krenuli nekim svojim putem, drugačijim od vašeg. I to se dešava. Prijateljstva se ugase a da niko nije kriv, ljudi počnu da se previše razlikuju.
Kako znati šta je u pitanju? Domognite se te osobe, najbolje onda kad nije okružena drugima. Nađite je u školi, kod kuće, u komšiluku… Ako ste dovoljno uporni, uvek je moguće naći onoga koga tražite. A onda, bez optuživanja, recite toj osobi da vam nedostaje i pitajte je šta se dešava. Ukoliko ste je nečim povredili, izvinite se i dajte sve od sebe da to ispravite. Ako ima problema, ponudite pomoć i podršku, ako je zaljubljen/a pokažite razumevanje, a ako ne želi više da se druži s vama, pa, tu ništa ne možete. Nije moguće nekog naterati da želi da vam bude prijatelj, niti da se druži s vama ako to više ne želi.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ignorisanjeprijateljicetinejdzeri
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Aleksandra

    Divan Tekst, I Ja Sam Imala Problema Sa Drugaricom…

  • Marija Grujić

    Sve je ekstra, nemam riječi, puno ste mi pomogli.

    • Joca

      Ja imam takav problem od prošle godine. Jednog dana smo Đorđe i ja gurali Lenu iz šale kada smo se vraćali iz škole, a onda mi je naša drugarica Jana rekla da je čula od Lene da se osećala kao da smo je fizički povredili. Nije bitno šta smo dalje pričali preko telefona, ali sutradan kada smo otišli u školu, sve je bilo normalno. Jana, Lena, Katarina i Milena su normalno pričale sa mnom i super nam je bilo na odmorima. Posle ovoga je došao pakao ! Imali smo fizičko i svi smo otišli u svlačionice. Ana, jedna devojčica iz mog odeljenja koja mnogo voli da pada i bude u centru pažnje je otišla u deo svlačionice gde imamo tuševe i česme, ali nije primetila da su pločice bile mokre, pa se okliznula. Znajući da ona obožava da pada, bilo mi je previše smešno. Jana je samo odmahnula glavom i ne mogu se setiti šta je rekla, jer je to bilo prošlog septembra… Ignorisala me je na fizičkom, ali, znajući nju koja se uvek brzo odljuti, nije mi bio problem. ,,Ma odljutiće se ona“- to su bile moje reči za utehu. Kada se završilo fizičko, ona je nastavila da me ignoriše… Veoma mi je bilo teško i jednog dana mi je došlo da se samoubijem skokom sa sprata… Malo posle toga mi se javljala na telefon i izlazila je sa mnom napolje, ali u školi me je opet ignorisala… Sada ni reč ne progovara, kao ni Katarina… One su mi bile veoma bitne prijateljice u mom životu i dan danas maštam kako ćemo se opet ponovo družiti kao nekada…. Inače, možda je neverovatno, ali ja sam 8. razred osnovne škole na Novom Beogradu. Nadam se da će neko hteti da pročita ovaj metarski komentar i moći da mi pomogne, jer sada nemam ni jednog prijatelja i kada ih vidim na hodniku kako se zabavljaju, suze mi krenu od tuge, kao i sada dok ovo pišem… Hvala ti što si sve pročitao. ❤️

  • Tamara Špoljarič

    Bila sam u takavoj situaciji sa jednom prijateljicom. Bile smo jedna drugoj najbolje, nismo se svađale, sve smo tajne znale jedna o drugoj, ali ona je oduvjek morala biti popularna u školi pa je našla jednu grupicu i tako bila sa njima, ali kad god bi nju ta grupica odbacila, ja sam bila dobra. Ja sam onda shvatila da sam joj samo rezervna prijateljica i to me jako zaboljelo. Svima koji će se ikad naći u takvoj ili sličnoj situaciji preporučujem da učine isto ko i ja: budite jaki, nikada ne plačite, ne dajte se takvima, ali više nikada sa takvima nemojte biti najbolji, jer bi vas mogli ponovno povrijedititi. Ja sam sa tom curom dobra, možemo popričati i reći bok-bok, ali ništa više. Dok ste jaki, nepobjedivi ste!