Raskid uz glup razlog

Skoro svakome ko je bio u bar nekoliko veza desilo se da ga ostave, i to, bar jednom, uz neko vrlo glupo objašnjenje. Objašnjenje koje vas navede da se upitate kakve to veze ima s bilo čim ili da pomislite: „Da, pa? U čemu je problem?“, i nakon koga ne znate šta da mislite ni kako da se ponašate.
Na kakva glupa objašnjenja mislimo? Recimo: „Moram puno da učim“, kao da uz malo dobre organizacije ljubav i škola ne mogu da se usklade i kao da vi ne učite. Ili: „Moj prijatelj se zaljubio u tebe, pa ne bih da mu stajem na muku, bolje da raskinemo makar na neko vreme, dok ga ne prođe“; ili: „Počeo sam da se vezujem za tebe, pa sam se uplašio“ (pa šta ako je počeo da se vezuje, to je normalno?), ili… Primera bi moglo da bude zaista mnogo.
O čemu se ovde zapravo radi? Da li oni koji raskidaju uz takav tekst zaista veruju u to šta pričaju? Ne, ili veruju samo delimično, onoliko koliko su uspeli da slažu sami sebe. Razlog za nekad zaista neverovatne priče koje idu uz raskid je sledeći: osoba koja raskida s vama se boji. Boji se da vas ne povredi; ako ste devojka, boji se da se ne rasplačete, boji se da ne napravite scenu… Najčešći razlog za glupe pričice ove vrste je pokušaj osobe koja raskida s vama da vas nekako što manje povredi. Trapav pokušaj, naravno, neki ga nazivaju i kukavičlukom, jer se ne kaže otvoreno: „Izvini, ali više te ne volim i ne želim da budem s tobom“, nego se izmišlja sve i svašta, ali ni osobi koja raskida nije lako. Čak i ako više ne želi tu vezu, to ne znači da mrzi svog dečka ili devojku niti da želi da ih boli. Još kad bi raskid mogao da bude bezbolan (osim u slučajevima kad ljubavi nije ni bilo).
Šta učiniti kad vam serviraju glupu pričicu kao razlog za raskid? Nažalost, najčešće tu ne može ništa da se uradi. Jer, koliko god taj navodni razlog bio glup, iza njega stoji činjenica da ta osoba ne želi više da bude s vama. A ljude nije moguće zadržati u vezi u kojoj ne žele da budu, i pokušaji da to učinite u najvećem broju slučajeva samo pogoršaju stvari, oboje se osećate još lošije. Preostaje vam samo da nekako prebolite raskid i nastavite sa svojim životom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glup razlograskidtinejdzeriveza
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Dušan Mladenović

    Mene je devojka tako ostavila posle 2 i po meseca ekstra veze, možda nije puno, ali prelepo je bilo, još sam joj i prvi bio što se tiče seksa. Onda su počele priče da joj se sviđa drugi, onda sam čuo da me je prevarila, poljubila se sa drugim. I na to sam bio spreman, da joj oprostim, samo da počnemo sve ispočetka i da bude još lepše nego pre. Ona je i to odbila. Pitao sam je da li joj se sviđa drugi. Stalno je izbegavala da mi da pravi odgovor. Posle onakve veze i onolike ljubavi ne može odjednom da se završi ovako, bez razloga. Traži da budemo drugovi, sada hoće da bude sama, kasnije ne zna.

  • Bojana Krstić

    Kada želim da raskinem sa nekim dečkom, ja mu uvek iskreno kažem razlog, ali oni meni nikad. To me izluđuje. Može opušteno da kaže, neću se naljutiti niti ga napasti.

  • Nebojša Lekić

    Kako prepoznati drugu srodnu dušu? Jednu sam prepoznao, ali nije ona mene. Ima li nekih testova da se srodne duše prepoznaju ili to ipak veze sa trenutkom, rasporedom zvezda? Treba voleti sebe, naučite to pa će vam svaka duša biti srodna.

  • Renata Vojnić-Purčar

    Bravo! Tako istinito, a tako bolno! Šta da se radi kad se još uvek voli, a kad osoba do koje vam je stalo nema ista osecanja ili ih nije ni imala na pravi način. Život ide dalje. Ne treba se zavaravati, jer onda rastanak bude još teži. Ima toliko usamljenih srodnih duša. Nadajmo se i dalje, ljubav je toga vredna.