U trendu

Raskid uz glup razlog

Skoro svakome ko je bio u bar nekoliko veza desilo se da ga ostave, i to, bar jednom, uz neko vrlo glupo objašnjenje. Objašnjenje koje vas navede da se upitate kakve to veze ima s bilo čim ili da pomislite: „Da, pa? U čemu je problem?“, i nakon koga ne znate šta da mislite ni kako da se ponašate.
Na kakva glupa objašnjenja mislimo? Recimo: „Moram puno da učim“, kao da uz malo dobre organizacije ljubav i škola ne mogu da se usklade i kao da vi ne učite. Ili: „Moj prijatelj se zaljubio u tebe, pa ne bih da mu stajem na muku, bolje da raskinemo makar na neko vreme, dok ga ne prođe“; ili: „Počeo sam da se vezujem za tebe, pa sam se uplašio“ (pa šta ako je počeo da se vezuje, to je normalno?), ili… Primera bi moglo da bude zaista mnogo.
O čemu se ovde zapravo radi? Da li oni koji raskidaju uz takav tekst zaista veruju u to šta pričaju? Ne, ili veruju samo delimično, onoliko koliko su uspeli da slažu sami sebe. Razlog za nekad zaista neverovatne priče koje idu uz raskid je sledeći: osoba koja raskida s vama se boji. Boji se da vas ne povredi; ako ste devojka, boji se da se ne rasplačete, boji se da ne napravite scenu… Najčešći razlog za glupe pričice ove vrste je pokušaj osobe koja raskida s vama da vas nekako što manje povredi. Trapav pokušaj, naravno, neki ga nazivaju i kukavičlukom, jer se ne kaže otvoreno: „Izvini, ali više te ne volim i ne želim da budem s tobom“, nego se izmišlja sve i svašta, ali ni osobi koja raskida nije lako. Čak i ako više ne želi tu vezu, to ne znači da mrzi svog dečka ili devojku niti da želi da ih boli. Još kad bi raskid mogao da bude bezbolan (osim u slučajevima kad ljubavi nije ni bilo).
Šta učiniti kad vam serviraju glupu pričicu kao razlog za raskid? Nažalost, najčešće tu ne može ništa da se uradi. Jer, koliko god taj navodni razlog bio glup, iza njega stoji činjenica da ta osoba ne želi više da bude s vama. A ljude nije moguće zadržati u vezi u kojoj ne žele da budu, i pokušaji da to učinite u najvećem broju slučajeva samo pogoršaju stvari, oboje se osećate još lošije. Preostaje vam samo da nekako prebolite raskid i nastavite sa svojim životom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.