Uživajte na suncu!

Dolazi, najzad, lepše vreme (uz povremene nalete hladnoće), i s njim više sunca. Danas je sve više onih koji su skloni tome da se zavuku u kuću, slabo izlaze, ili izlaze samo noću, dok dan prespavaju, ali i boravak na suncu vam može pružiti mnogo uživanja.
Naravno, treba biti oprezan, koristiti kremu sa zaštitnim faktorom (nema veze što niste na plaži, koža vam je osetljiva i dok šetate po gradu), u toku leta treba izbegavati boravak na suncu onda kada je najjače (ionako će vam tada biti prijatnije na malčice hladnijem mestu), ali, inače, ne treba bežati od sunca.
Usamljeni ste? Po ceo dan ćaskate sa prijateljima preko kompjutera i šaljete im porukice preko mobilnog, a ipak i dalje niste u najboljem raspoloženju, mrzi vas da se pomerite? Izađite s prijateljima na svež vazduh i na sunce, ili, ako ne možete da ih ubedite da se pomere iz kuće, izađite sami – naučno je dokazano da sunčeva svetlost popravlja raspoloženje (u delovima sveta gde sunca ima preko cele godine depresija jedva da postoji, iako se i oni pate s mnogobrojnim problemima, glađu, siromaštvom…). Ako hoćete da ste u kontaktu s prijateljima, a njima se ne izlazi, možete i dalje da koristite mobilni – ali izađite već jednom iz sobe.
Kad ste na raspustu (znamo, nije još, ali nije ni baš toliko daleko), imate običaj da danju spavate, a noću izlazite? Potrudite se da što češće izađete i u toku dana, najbolje ujutru ili kasno popodne, kad sunce nije prejako, pa najbolje možete da iskoristite pozitivne strane sunca. Nije obavezno da pocrnite, glavno je da uživate i da se zabavite.
Dakle, ako ste bezvoljni, neraspoloženi, nikakvi, odvojite se od kompjutera i sami ili s društvom uživajte malo na suncu – svež vazduh i sunce će vrlo brzo učiniti da živnete i osetite se znatno bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

suncetinejdzeriuživanje
Komentari (0)
Dodaj komentar