Zlatna pravila za vezu

Konačno, ah, konačno ste zajedno sa onom slatkom devojkom ili simpatičnim dečkom sa kojim ste toliko dugo želeli da budete. Super vam je, mnogo ste zaljubljeni i želite da vam i dalje bude tako super i da vam veza što je moguće duže traje. Da li je to moguće? Toliko puta ste čuli da tinejdžerske veze uglavnom ne traju dugo. Na vašu radost, moguće je – evo šta je glavno kako bi veza trajala i kako biste oboje bili srećni.
Iskrenost
Iskrenost je jedna od najvažnijih stvari u vezi. Najbolje je da se već na samom početku dogovorite da ćete biti iskreni jedno prema drugom. Dobro je (najbolje, zapravo) odmah reći šta vam smeta, šta mislite da nije u redu. Setite se da vaš dečko ili devojka, ma koliko simpatični i seksi i pametni bili, ipak ne mogu da vam čitaju misli i da im morate reći ako vam nešto smeta – to što vam smeta neće nestati samo od sebe, naročito ne ako oni ni ne znaju da vam se nešto ne dopada. Svakako je bolje odmah reći u čemu je problem nego čekati i nervirati se, a onda se svađati zbog nečega što je znatno pre moglo bezbolno da se reši.
Poruke, pozivi…
Skoro uvek ima mučnog razmišljanja o tome ko će koga prvi zvati, treba li čekati, ne treba čekati… Momci se često boje da pozovu jer se plaše da će biti odbijeni, a devojke, ma koliko hrabre i samostalne bile, ipak uživaju u tome da njih dečko pozove. Za dečake, mala tajna: ako se sviđate devojci, biće joj jako, jako teško da vam kaže „ne“ i željno će iščekivati vaš poziv ili SMS poruku – zato se ne stidite, nego zovite!
Bez ljubomore!
Ljubomora nije, kao što neki misle, dokaz ljubavi, već nesigurnosti. Može da bude veoma naporna i neprijatna vašem dečku ili devojci. To što će oni pogledati osobu suprotnog pola, ili pričati s njima, ili igrati s njima, ne znači da vas ne vole niti da im niste važni – da vas ne vole, zar bi provodili najveći deo slobodnog vremena sa vama? Ljubomorom ćete voljenu osobu samo odbiti od sebe, zato, suzdržite se!
Veza na daljinu
Problematična, ali ne i nemoguća, naročito ne danas. Vaš dečko ili devojka žive u drugom gradu? To znači da su vam viđenja ograničena na vikende, a u međuvremenu su tu telefon, mobilni, SMS poruke, mejlovi, Internet… Mnogo načina da i u toku nedelje ostanete u kontaktu, da konstantno jedno drugom pokazujete koliko vam taj kontakt znači. Ne zaboravite ni simpatične poruke za laku noć – time ćete jedno drugom obezbediti slatke snove.
Negujte ljubav
Ne zaboravljajte da jedno drugom pokazujete koliko se volite. To možete učiniti na najrazličitije načine – sitnim simpatičnim poklonima, lepim rečima, nežnim dodirima, SMS porukicama… Upotrebite maštu! Greška je misliti da ste jednom kad smuvate dečka ili devojku „završili posao“ i da više ne morate da se trudite, da se oni odsad podrazumevaju u vašem životu – tek tad trud i nega ljubavi počinju. Što se manje trudite oko dečka (devojke), to će vam i veza kraće trajati – i obrnuto. Zato, nemojte da se „ulenjite“, već voljenu osobu volite, mazite i pazite, pa ćete dugo biti zajedno i srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

veza
Komentari (0)
Dodaj komentar