U trendu

Zlatna pravila za vezu

Konačno, ah, konačno ste zajedno sa onom slatkom devojkom ili simpatičnim dečkom sa kojim ste toliko dugo želeli da budete. Super vam je, mnogo ste zaljubljeni i želite da vam i dalje bude tako super i da vam veza što je moguće duže traje. Da li je to moguće? Toliko puta ste čuli da tinejdžerske veze uglavnom ne traju dugo. Na vašu radost, moguće je – evo šta je glavno kako bi veza trajala i kako biste oboje bili srećni.
Iskrenost
Iskrenost je jedna od najvažnijih stvari u vezi. Najbolje je da se već na samom početku dogovorite da ćete biti iskreni jedno prema drugom. Dobro je (najbolje, zapravo) odmah reći šta vam smeta, šta mislite da nije u redu. Setite se da vaš dečko ili devojka, ma koliko simpatični i seksi i pametni bili, ipak ne mogu da vam čitaju misli i da im morate reći ako vam nešto smeta – to što vam smeta neće nestati samo od sebe, naročito ne ako oni ni ne znaju da vam se nešto ne dopada. Svakako je bolje odmah reći u čemu je problem nego čekati i nervirati se, a onda se svađati zbog nečega što je znatno pre moglo bezbolno da se reši.
Poruke, pozivi…
Skoro uvek ima mučnog razmišljanja o tome ko će koga prvi zvati, treba li čekati, ne treba čekati… Momci se često boje da pozovu jer se plaše da će biti odbijeni, a devojke, ma koliko hrabre i samostalne bile, ipak uživaju u tome da njih dečko pozove. Za dečake, mala tajna: ako se sviđate devojci, biće joj jako, jako teško da vam kaže „ne“ i željno će iščekivati vaš poziv ili SMS poruku – zato se ne stidite, nego zovite!
Bez ljubomore!
Ljubomora nije, kao što neki misle, dokaz ljubavi, već nesigurnosti. Može da bude veoma naporna i neprijatna vašem dečku ili devojci. To što će oni pogledati osobu suprotnog pola, ili pričati s njima, ili igrati s njima, ne znači da vas ne vole niti da im niste važni – da vas ne vole, zar bi provodili najveći deo slobodnog vremena sa vama? Ljubomorom ćete voljenu osobu samo odbiti od sebe, zato, suzdržite se!
Veza na daljinu
Problematična, ali ne i nemoguća, naročito ne danas. Vaš dečko ili devojka žive u drugom gradu? To znači da su vam viđenja ograničena na vikende, a u međuvremenu su tu telefon, mobilni, SMS poruke, mejlovi, Internet… Mnogo načina da i u toku nedelje ostanete u kontaktu, da konstantno jedno drugom pokazujete koliko vam taj kontakt znači. Ne zaboravite ni simpatične poruke za laku noć – time ćete jedno drugom obezbediti slatke snove.
Negujte ljubav
Ne zaboravljajte da jedno drugom pokazujete koliko se volite. To možete učiniti na najrazličitije načine – sitnim simpatičnim poklonima, lepim rečima, nežnim dodirima, SMS porukicama… Upotrebite maštu! Greška je misliti da ste jednom kad smuvate dečka ili devojku „završili posao“ i da više ne morate da se trudite, da se oni odsad podrazumevaju u vašem životu – tek tad trud i nega ljubavi počinju. Što se manje trudite oko dečka (devojke), to će vam i veza kraće trajati – i obrnuto. Zato, nemojte da se „ulenjite“, već voljenu osobu volite, mazite i pazite, pa ćete dugo biti zajedno i srećni.

Napišite komentar