4 greške zbog kojih vam venu sobne biljke

Ljudi koriste različite stvari za ulepšavanje svog doma kako bi on izgledao što lepše. Međutim, većina voli da u svom okruženju ima sobne biljke.

One su idealan način da se prostor dobije „dušu“. Veoma je bitno da biljke izgledaju lepo i zdravo. Ukoliko se o njima ne brinemo na pravi način, biljke će se sasušiti i neće izgledati ni malo atraktivno. Briga o biljkama je posebno „putovanje“ kroz njihov proces odgajanja.

Donosimo vam neke od grešaka koje se dešavaju prilikom njegovanja biljaka:

1. Nepoznavanje biljke

Pre kupovine biljke ili ukoliko od nekog dobijemo, potrebno je da se raspitamo o njoj. Da vidimo koja je vrsta, šta joj sve odgovora, gde treba da bude smeštena.

Uslovi su veoma važni za razvoj i napredak biljaka. Kada saznamo šta joj odgovara, lako ćemo se brinuti o njoj.

2. Preterano zalivanje

Iako je voda izvor života, ne treba preterati sa zalivanjem biljke. Prevelike količine vode dovode do truljenja korena, a samim tim i do uginuća biljke.

Biljka se zaliva kada vidimo da je površinski sloj zemlje suv. Takođe, voda ne treba da bude sveža, već ona koja je odstojala barem jedan dan.

3. Voda nije jedino što je potrebno biljkama

Naravno, voda je od presudnog značaja i najvažnija je, ali biljkama je potrebna i prihrana, piše Infpult

Obično je to prah ili kristali koji se zajedno sa vodom dodaju cveću. Bitno je brinuti i o svežini listova. Redovno se moraju brisati ili prskati određenim sredstvima za njihov veći sjaj.

4. Sobne biljke na otvorenom

Sobne biljke ne treba izlagati velikim promenama temperature i klime. Iznošenje sobne biljke na spoljnu temperaturu je za njih šok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkecvećesobne biljke
Komentari (0)
Dodaj komentar