Brzo i jednostavno očistite pločice i fugne: Napravite prirodno sredstvo od 3 sastojka koje odmah deluje

Čak i one najprljavije će biti kao da ih je majstor uradio pre 5 minuta

Većina domaćica se slaže da je čišćenje fugni na pločicama jedan od najdosadnijih poslova u domaćinstvu. Ipak, na ovim uskim delovima često se nakuplja masnoća u kuhinji, kamenac, buđ ili naslage preparata u kupatilu, pa deluju prilično upadljivo i neuredno.

Iako na tržištu postoji bezbroj hemikalija koje manje ili više uspešno uklanjaju sve nečistoće, donosimo vam recept koji je veoma efikasan, a potpuno prirodan.

Pri čišćenju stana ili kuće korišćenje hemije ili industrijskih sredstava često je neizbežno, ali ipak postoje načini na koje možemo da ih izbegnemo u većoj meri.

Fugne očistite jednostavno, koristite sastojke koje imate kod kuće – alkoholno sirće, sodu bikarbonu i eterično ulje limuna.

Postupak:

U bočicu sa raspršivačem sipajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:1, pa dodajte 20 kapi eteričnog ulja limuna na 50 ml mešavine.

Obilno poprskajte fuge i pustite da tečnost da deluje od 5 do 10 minuta. Eterično ulje limuna ublažava oštri miris sirćeta i deluje antibakterijski.

Fugne potom izribajte četkicom za zube. Odmah ćete primetiti promenu.

Dalje, u posudu stavite sodu bikarbonu i sa malo vode napravite gustu pastu. Pastu nanesite na fugne, pa ponovo naprskajte mešavinom od sirćeta i eteričnog ulja i ostavite da deluje nekoliko minuta.

Ponovno izribajte četkicom. Dobro isperite vodom čitavu površinu pločica.

Kako biste sprečili ponovno nakupljanje prljavštine, povremeno fugne naprskajte ovom mešavinom, ostavite da deluje desetak minuta, pa isperite vodom, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedomfugneprirodno sredstvotrik
Komentari (0)
Dodaj komentar