Da li uništavate svoj baštenski nameštaj ovom greškom? Trik da to sprečite krije se u ovome

Jedna greška koja uništava vaš baštenski nameštaj – evo kako da je izbegnete i koji je trik da sve to sprečite!

Sa dolaskom sve dužih i toplijih dana, mnogi od nas žude za provođenjem vremena na otvorenom. Ali, postoji jedna česta greška koju treba izbegavati prilikom uređenja dvorišta i postavljanja baštenskog nameštaja.

Prema Ali Vuldridž, osnivačici kompanije za baštenski nameštaj „Gardenscue“, postavljanje baštenskog nameštaja na travnjak tokom proleća i leta može dovesti do vlage, buđi i rđe, što može uništiti estetiku i trajnost vašeg nameštaja. Čak ni najkvalitetniji nameštaj neće moći da izdrži dugotrajno izlaganje ovim uslovima, prenosi avaz.ba

Zato je važno izbegavati postavljanje baštenskog nameštaja na travu i umesto toga ga smestiti na terasu ili koristiti panele namenjene dekoraciji dvorišta. Takođe, treba izbegavati ostavljanje nameštaja ispod drveća, kako biste izbegli redovno čišćenje opalog lišća i grančica.

Ukoliko primetite vlagu ili buđ na svom baštenskom nameštaju, trik je u sledećem. Ali Vuldridž preporučuje čišćenje baštenskog nameštaja mešavinom tople vode i sapuna, uz korišćenje meke krpe ili sunđera. Nakon temeljnog čišćenja, treba proveriti da li su sve mrlje uklonjene i eventualno ponoviti postupak čišćenja.

Takođe, važno je tretirati sve pukotine ili oštećenja na nameštaju na vreme, koristeći odgovarajuće proizvode za popravku baštenskog nameštaja na otvorenom i prateći priložena uputstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

baštabastenski namestajbrzo i lakodomodržavanjesavettrik
Komentari (0)
Dodaj komentar