Imaćete najlepšu terasu u celom komšiluku: Primenite ove savete i zavideće vam i bogataši

Da bi vaša terasa bila kao iz časopisa nije vam potrebno mnogo novca već nekoliko dobrih i kul ideja.

Ako ste uskraćeni za veliko dvorište koje možete da preuređujete po svojoj želji, a živite u stanu i imate terasu, ne očajavajte nego se pripremite da uronite u sređivanje vašeg prostora.

Za renoviranje terase vam uglavnom ne treba mnogo novca jer sa nekoliko malih komada možete da učinite da prostor izgleda skupoceno i kao iz časopisa. Ono što je važno jeste da sve od nameštaja što budete stavljali na vašu terasu mora da bude od materijala koji trpi promenljive vremenske prilike i koji može i ponekad da pokisne, jer uzmite u obzir da nećete u svakom trenutku biti kod kuće da možete da sklonite nameštaj.

U slučaju da ste ograničeni prostorom za sedenje i želite da kreirate nešto svoje lično što će se kao saliveno uklopiti u vaš balkon, možete jednostavno kreirati klupe i mali stočić uz pomoć drvenih paleta. Potrebno vam je svega nekoliko šrafova, par udobnih jastuka i to je to.

Ako želite da uživate u urbanoj džungli, potrudite se da svaki dostupni kutak svog balkona ili terase dekorišete zelenilom – nemojte zaboraviti da idete i u visinu. Viseće saksije ovde dolaze do izražaja, a možete da ih napunite omiljenim cvećem.

Biljke dodatno oplemenjuju svaki prostor pa nemojte da se štedite i slobodno vašu terasu napunite sa što više biljaka. Ukrasna koprivica, muškatle i hortenzija su odličan izbor za terasu jer dobro podnose i jarko sunce, ali i hladovinu, tako da ne bi trebalo da imate problema sa održavanjem ovih biljaka. Takođe, zbog svog izgleda, paprati i puzavice su uvek odlična ideja ako ste u potrazi za biljkom koja će da ozeleni vaš kutak.

Posebnu pažnju bi trebalo da obratite na osvetljenje prostora, pa vam tako predlažemo da svoju terasu okitite ili lampicama sa led sijalicama na baterije, ili ako želite sa dosta sveća koje ćete paliti po potrebi. Zagasito svetlo dodaje na šmeku i tajnovitosti koju skriva ovaj prostor, pa ćete tako moći da se opuštate na terasi i u kasnijim večernjim satima uz čašu nekog dobrog vina.

Pored osvetljenja na vašu terasu možete ubaciti i korpe od pruća koje se savršeno uklapaju uz svaki enterijer, a mogu vam poslužiti dobro i za odlaganje nekih stvari, poput ćebeta koje sada uvek može da vam bude na dohvat ruke ako napolju malo zahladni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

terasa
Komentari (0)
Dodaj komentar