Kako pravilno staviti posuđe u mašinu za pranje

Dajana Regalbuto, vlasnica firme Betty Likes To Clean, podelila je savete kako najefikasnije napuniti mašinu za pranje sudova da iz nje na kraju sve izađe savršeno čisto.

1. Tanjiri
Nemojte sve svoje posuđe u mašinu stavljati okrenuto u istom smeru. Umesto toga, Regalbuto kaže da bi svi tanjiri trebali da se nalaze na sredini mašine za sudove na donjem delu.

– Na tom mestu se nalazi moćna prskalica koje će savršeno oprati svu nečistoću s tanjira – kaže ona. Stavite neke tanjire s leve, a druge s desne strane i neka budu okrenuti jedni prema drugima.

2. Pribor za jelo
Verovali ili ne, postoji metoda stavljanja vašeg pribora za jelo u spremnik na donjem delu. Kako bi se osigurali da se sve očisti kako treba, Regalbuto kaže da sve ručke trebaju biti na vrhu. Tako će prenos klica biti minimalan dok vadite pribor iz mašine.

3. Činije
Regalbuto kaže da bi činije trebale da budu na donjem delu, opet zato jer je tamo prskanje najjače.

4. Lonci i šerpe
Vaši lonci i šerpe takođe bi trebale da idu na donji stalak mašine posuđa kako bi bili što čistiji. Obzirom da su to najveće stvari koje stavljate u mašinu, stavite ih uz kraj kako prskalica ne bi bila blokirana.

Takođe, kad god je to moguće, postavite ih na bočne stranice i usmerite ih prema dole.

5. Čaše i krigle
Sve se vaše čaše, šoljice i krigle mogu zajedno očistiti na gornjem stalku.

– Lakše ih je istovariti na taj način – kaže Regalbuto. Pazite da uvek budu okrenute licem prema dole kako bi unutrašnjost bila jednako čista kao i spoljne strane, piše WellandGood.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašina za pranjeposuđesudovi
Komentari (0)
Dodaj komentar