Najbolji načini za čišćenje zagorelog posuđa: Sve potrebno već imate kod kuće

Jedan od najgorih poslova nakon kuvanja je pranje posuđa, a ponekad se dogodi da nam šerpe i tiganji prilikom kuvanja zagore, što dodatno otežava posao. Ipak, to i ne mora da bude tako naporan i zamoran zadatak. Pomoću proizvoda koje već imate u kući možete sjajno očistiti svoje zagorelo posuđe, piše The Sun.

So

Pospite obilnu količinu soli u sredinu tiganja i mokrim sunđerom utrljajte sol u zagorele tragove. Za mrlje sa strane ili dna tiganja, koristite krupnu so i limun. Tiganj pospite krupnom soli, a limun isecite na pola. Zatim jednom polovinom limuna utrljajte so u tiganj. Nakon toga je operite kao inače i gotovi ste.

Soda bikarbona

Pomešajte kašičicu sode bikarbone s malo vode da dobijete pastu. Nanesite pastu na tiganj i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre nego što je izribate sunđerom. Ako su mrlje tvrdokornije, možete dodati malo sirćeta.

Tableta za mašinu za pranje sudova

Napunite tiganj vodom i dodajte tabletu za mašinsko pranje sudova. Zatim lagano zagrejte posudu do ključanja i pažljivo ribajte.

Kako očistiti zagorelu šerpu?

Jedan od najlakših načina da očistite zagorelu šerpu je da je napunite vodom s malo tečnosti za pranje posuđa i zagrejete na šporetu pet minuta. Kako voda postaje toplija, pomoći će u uklanjanju mrlja bez da previše ribate četkom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

šerpetiganjzagoreloposuđe
Komentari (0)
Dodaj komentar