Najveća greška koju pravimo prilikom unošenja biljaka u kuću

Iako se čini kao bezazlena greška, može uništiti druge biljke i vaš dom napuniti raznim insektima i štetočinama.

Kako se godišnja doba menjaju, tako se menjaju i potrebe naših biljaka. Naravno, jedan ključni korak u nezi biljaka kada dođe hladnije vreme je vraćanje određenih biljaka unutra ako su se celo leto grejale na suncu, ali je li to sve? Portal Mindbodygreen otkrio je najbolje savete stručnjaka za brigu o biljkama prilikom dolaska hladnijeg vremena.

Sobne biljke treba vratiti unutra kada noćne temperature u vašem području padnu ispod 12 stupnjeva Celzijusa, rekla je Lindzi. “Većina biljaka preferira temperature iznad 15 stupnjeva, stoga imajte na umu prognozu ako planirate svoje biljke držati na otvorenom tokom jeseni”, dodaje ona.

Kada dođe vreme da unesete svoje biljke, Marija Fajla kaže da je potrebno isprati biljke crevom kako bi isprali štetočine pre nego što biljke premestite unutra.

“Obavezno pogledajte i gornju i donju stranu lišća”, napominje Marija, dodajući da pažljivo pregledate stabljike i tlo te uklonite mrtvo i trulo lišće gde se životinje vole sakriti. Ako primetite nekoliko insekata, nežno ih uklonite, a ako dođe do zaraze biljke, organski insekticidni sprej može se koristiti za suzbijanje štetočina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkesobne biljke
Komentari (0)
Dodaj komentar