Nije samo za zube: Znate li šta sve možete da očistite pastom?

Pasta za zube je blago abrazivna, pa je izvrsna za čišćenje mrlja, a ipak je dovoljno nežna da neće oštetiti osetljive površine.

Uz to, neke paste za zube formulirane su čak i za izbeljivanje što ih čini još efikasnijim u uklanjanju mrlja, piše Klixba.

Stoga nije ni čudo da se pasta za zube može koristiti za čišćenje, a za najbolje rezultate odlična je bela pasta za zube.

Bele kožne patike

Ako na belim kožnim patikama imate jake mrlje, pomešajte jednu kašiku bele paste za zube, jednu kašiku sode bikarbone i jednu kašiku vode. Upotrebite meku četkicu za zube kako biste rastvor naneli na mrlje, lagano čisteći kružnim pokretima. Obrišite vlažnom krpom, a zatim osušite.

Linoleum pločice

Ako na podu linoleuma ima mrlje, belom pastu za zube utrljajte u pločicu čistom krpom i razmažite dok nema više ostataka paste za zube.

Srebrni pribor za jelo

Kako bi potamnelo srebrno posuđe blistalo, svaki komad nežno trljajte kapljicom paste za zube. Zatim isperite i temeljno osušite.

Pegla na paru

Ako je ploča pegle pokrivena mineralnim naslagama, u čišćenje pomaže pasta za zube. Utrljajte pastu za zube na ploču, a zatim pažljivo obrišite sve ostatke paste čistom krpom. Kako biste bili sigurni da su svi ostaci u potpunosti uklonjeni, peglajte običan komad tkanine pre nego što počnete da peglate odeću koju nosite.

Umivaonik

Ironično je da se ti delovi paste za zube koji slučajno padnu u umivaonik i čine da vaše kupatilo izgleda neuredno zapravo mogu koristiti za čišćenje umivaonika. Vlažnim sunđerom kružno brišite belu pastu za zube, a zatim temeljno isperite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjepasta
Komentari (0)
Dodaj komentar