Nikad nećete pogoditi koje je najprljavije mesto u kupatilu

Svi mi volimo osećaj sveže očišćenog kupatila, pločica, slavina i ogledala koja blistaju. Nedavno istraživanje otkrilo je da  kupatila kriju najviše bakterija, što možda i ne iznenađuje, ali iznenađuju mesta na kojima se najviše nakupljaju, a to su držači za peškire i radijator. Zato kada sledeći put počnete da čistite kupatilo, to svakako imajte na umu.

Kupatilske radijatore i držače za peškire treba čistiti najmanje tri puta mesečno, a idealno bi bilo celo kupatilo detaljno očistiti jednom nedeljno. Većina ljudi pomislila bi da su najprljavija mesta u kupatilu umivaonik, kada ili wc šolja, a ne radijator i držač za peškire. Nakon ovog definitivno ne želimo da stavljamo svoje najbolje peškire na radijator prekriven bakterijama.

Nisu samo bakterije problem, tu si i prašina, prljavština i buđ jer je kupatilo vlažno okruženje što idealno za razvoj mikroorganizma i bakterija – stvari koje definitivno ne želimo blizu lica i tela. Ako to nije dovoljna motivacija da nastavite s čišćenjem, ne znamo šta jeste.

Za kraj, naravno, imamo savet kako da efikasno očistite radijator ili držač peškira. Prvo budite sigurni da je radijator hladan, zatim navucite gumene rukavice i temeljno ga očistite od prašine. Zatim sve prođite vlažnom krpom natopljenom u rastvor sirćeta i vode jer ne sadrži otrovne materije i koristite staru četkicu za zube za teško dostupna mesta, piše Večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupatiloradijatortrikčišćenje
Komentari (0)
Dodaj komentar