Nikada više nećete sušiti sudove u mašini: Evo zašto

Mašina za pranje sudova je jedan od omiljenih kuhinjskih aparata jer smanjuje vaše vreme i energiju potrebnu za čišćenje nakon obilnog porodičnog ručka. Međutim, sigurno ste primetili da tanjiri, čaše i pribor za jelo nisu uvek suvi na kraju ciklusa.

Razlog leži u vodenoj pari koja se stvara u fazi sušenja, ali kada se otvore vrata mašine za pranje sudova ona tako brzo isparava da se stvara veliki broj sitnih kapljica vode. Zbog toga mnogi posežu za kuhinjskim krpama ili ubrusima kako bi pažljivo obrisali svaki komad posuđa. Ali taj korak se lako može izbeći trikom sa krpom od mikrovlakana.

Važno je da koristite potpuno čistu krpu od mikrovlakana, koju ćete koristiti samo u ove svrhe. Nakon što je ciklus pranja završen, otvorite vrata i stavite krpu unutra. Vlakna od mikrovlakana ili pamuka će privući vodenu paru poput magneta, a tanjiri će biti bez kondenzacije, prenosi Jutranji.

Možete sprečiti dodatno stvaranje kapljica prilikom otvaranja vrata mašine za pranje posuđa tako što ćete ostaviti dodatni prostor između sudova. Zato nemojte zaglavljivati tanjire, činije i čaše, uverite se da voda i vazduh dobro kruže u mašini za pranje sudova. Na kraju, ostavite vrata otvorena da para izađe i spreči neprijatne mirise.

Ako držite sudove u mašini za sudove, čekajući da se osuši, rizikujete da stvorite ružne tragove zbog naslaga kamenca. Budite mudri kada praznite mašinu za pranje sudova. Pošto se kondenzacija diže i taloži na čašama na gornjoj polici, počnite da uklanjate sudove na dnu mašine za pranje kako biste izbegli da voda kaplje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašina za pranje sudovaposuđesušenje
Komentari (0)
Dodaj komentar