Ništa lakše, a jeftino: Beli luk čisti kupatilo kao lud, evo kako

Probajte što pre ovaj trik

Kupatilo je prostorije gde se najviše nakuplja mikroba, gljivica i bakterija, pa je zato neophodno čistiti ga što češće. Pored kupovnih sredstava, koji često umeju da bude veoma agresivna i oštete emajl i keramiku, postoje i ona prirodna, odnosno od sastojaka i namirnica koje najčešće koristimo u kuhinji.

Jedan takav „tretman“ čišćenja uključuje i beli luk, moćno sredstvo koje se bori protiv klica i bakterija. Ovu namirnicu svi imamo u kući, a sam metod će vas koštati svega par dinara!

Odavno je poznato da beli luk ima dezinfekciono i protivupalno dejstvo, a od velike je koristi i za čišćenje doma, posebno kupatila. Alicin, koji se nalazi u belom luku, efikasno se bori protiv bakterija i gljivica.

Kako koristiti beli luk za čišćenje toaleta i kupatila?

Ne može biti lakše! Oljuštite čen belog luka i stavite ga u WC šolju preko noći. Luk će ispustiti alicin koji će „odraditi“ svoj posao i uništiti bakterije. Sledećeg jutra samo povucite vodu. Preporuka je da ovaj „tretman“ parktikujete dva puta nedeljno, a kupatilo će biti sterilno i čisto poput bolnice!

Čaj od belog luka protiv žutih fleka u toaletu

Beli luk takođe može da pomogne da se rešite žutih fleka u toaletu. Sve što je potrebno jeste da napravite čaj od ove namirnice, a evo i kako: usitnite ili narendajte tri čena belog luka i stavite ih u litar ključale vode. Ostavite da tako odstoji oko 20 minuta pre nego što ga sipate u WC šolju. Sledećeg jutra jednostavno povucite vodu i pustite da se beli luk spere. Ukoliko su fleke tvrdokornije, ponovite postupak nekoliko dana zaredom – bićete oduševljeni rezultatom. Na isti način možete očistiti i kadu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beli lukkupatilo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Najbolje da peru samo jednom godišnje! Toalet se pere posle svake velike nužde, znači, svakodnevno! A najlakše sipati natrijum bikarbonat, kuhinjski sodu u wc šolju, dodati alkoholno sirće i dok se peni četkom celu šolju sa njom isčetkati. Ostaviti tako do sledeće posete kućnom toaletu i onda samo isprati vodom iz vodokotlića. Nikakva nauka nije potrebna već samo svakodnevno održavati wc šolju! Ne biti žuta od kamenca i samim tim dezinfikovana i bela! Svašta čovek može da pročita! Pogotovu od letnjih osoba postoje tkz. biseri od saveta!