Otvorite put ka sreći, zdravlju i izobilju uz 3 drevna pravila

Za srećan život i skladan dom važan je dobar protok energije. A vekovna praksa feng šui može vam pomoći da utemeljite put ka srećnom i zdravom životu.

Da biste stvorili dobar feng šui, morate da razumete osnove feng šui koncepta. Postoji nekoliko primarnih elemenata i teorija koje vam mogu pomoći. Među najvažnjim je teorija o pet elemenata, koncept jin i jang, kao i teorija primene či i bagua oblasti.

Da biste definisali bagua oblasti u svom domu potreban vam je kompas kako biste odredili strane sveta i na taj način razgraničili prostor.

1. Odakle početi?

Kada započinjete, feng šui može da bude malo zbunjujući. Pred vama je dosta posla na putu unošenja harmonije u vaš dom. Kako se ne biste preopteretili i zbunili, idite korak po korak. Za početak otarasite se nereda. To je glavni ključ za omogućavanje dobrog protoka energije i bez njega se ne može nastaviti dalje. Nakon toga možete da primenite teoriju oblika i boja, podesite osvetljenje i kvalitet vazduha.

2. Značenje boja

Boje su najlakši način za unošenje pozitivne energije u prostor. Čak i vrlo mala količina boje može da napravi razliku u prostoru. Kako bi primenili boje treba da razumete koja boja se odnosi na koji od 5 elemenata i na koji način ona izražava svetlost. Boje uvek treba da birate u skladu sa vašim karakterom. Mogu biti korišćene na zidu, u obliku fotografija, zidne umetnosti i skulptura. Takođe, možete uzeti u obzir i boju vaših ulaznih vrata.

3. Feng šui lekovi i simboli

Pomerajući se dalje od boja, pred vama je čitav spektar drugih feng šui simbola i lekova. To su predmeti koji postavljeni na pravom mestu mogu uticati na protok pozitivne energije u prostoru. Na primer, jedan od tih predmeta je ogledalo kao vrlo moćna alatka u feng šuiju. Pored njih tu su fontane, kristali i biljke, piše Mojenterijer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

feng suipravilasreća
Komentari (0)
Dodaj komentar