Ovako ćete se najlakše rešiti smrada duvanskog dima u kući, potrebna su samo 3 sastojka iz kuhinje

U vašem domu sigurno postoji bar jedan član porodice koji puši i zagađuje prostor neprijatnim duvanskim dimom.

Postoji nekoliko trikova kako možete da se oslobodite duvanskog dima brzo i lako.

Soda bikarbona

Stavite sodu u posudu, koju ćete zatim smestiti u prostor za pušenje. Takođe možete sodu poprskati na podu i ostaviti 24 sata, a zatim jednostavno usisati. Na ovaj način možete se osloboditi mirisa sa tepiha, garnitura i fotelja.

Belo vinsko sirće

Belo vinsko sirće definitivno je jedan od najboljih neutralizatora dima od cigareta. Pripremite mešavinu tople vode i sirćeta, a zatim krpom očistite sve površine. Obrišite stolove, ormare, police i druge prostore za odlaganje. Takođe možete obrisati podove, prozore. Ako je miris duvana veoma intenzivan, možete sirće sipati u šolju koja je ostavljena preko noći u sobi.

Miris citrusa

Brzo, efikasno i prirodno mirisa duvana ćete se osloboditi i pomorandžama i limunom. Ogulite ih, podelite na kriške, a zatim ih zajedno s košticama rasporedite na manje tanjire. Stavite ih po celom stanu i ostavite da se osuše. Ugodan miris uskoro će ispuniti prostor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cigaretedomduvanski dimsavetismradtrik
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Bivši pušač

    Smrada duvanskog dima rešićete se jedino ako ne pušite u kući, i na sto ne stavite pepeljaru, tj ne dozvolite pušenje u vašoj kući! Dok sam bio pušač, nisam bio svestan koliko je to bolesno, i koliko to smeta nepušačima! Čak i vaše odelo, i koža, osećalo se na dim, iako se uzdržite od pušenja, što za mene nije bilo problem, u kućama gde ljudu ne puše! U svim razvijenim zemljama uključujući i Rusiju, u kući se apsolutno ne puši! Kod nas, kada dođu gosti, prvo što urade čim skinu jaknu, vade cigarete i upalač, stavljaju na sto, sedaju, i momentalno pale, s pitanjem: „Gde je pepeljara?“ Ako slučajno kažeš, da se u ovoj kući ne puši, gosti ili odmah odlaze, ili gase u pepeljari koju im doneseš, i više ti nikad ne otvore vrata, jer im nisi više prijatelj! Neki ne obrate uopšte pažnju na vašu izjavu, namerno valjda, i kad im doneseš pepeljaru, nastave da puše, i pale cigaretu za cigaretom, tako da nakon njihovog odlaska, i izbacivanja prepune pepeljare pikavaca, moraš sve na pranje (zavese, prostirke, ćebad, jastuke), a prozor mora ostati otvoren danima, dok prostoriju zbog duvanskog smrada ne možeš koristiti! Više puta sam stao stoperima. Kada otvore vrata auta, moj komentar je odmah jasan: „Može, ali ako si pušač, pušenja nema, ili nemoj ni da ulaziš. Stopiraj i dalje!“.

    • Mika

      Dzabe nasem narodu pušačkom utuviti u glavu da pitaju da li se puši u kući gde dođu !!! Ljute se naravno ,ja sam kuću luftirala posle pušača čajem od nane ili peljenjem tamjana…na kraju i skidanjem zavesa.Danas bila kod kume pušača,došla kući ,od donjeg veša do korena kose sve mi je upilo smrad duvana…strašno !!

    • Anonimni

      Sve je baš kako ste napisali

    • Anonimni

      Bivši pušači su najgori!

  • Zglobni Skoč

    Sve ovo samo privremeno prikriva smrad, kao i oni osveživači.Nije teško izači napolje i ispušiti cigaretu.Jeste da je sad već hladno, ali bar u sobi neće da bazdi na dim.Ja pušim u sobi ali samo uz kafu, prozor otvorim, a posle toga 10 minuta promaje, pa je nekako podnošljivo.