Patike smete da perete u veš mašini, ali samo pod jednim uslovom

Uvek se pitate kako je najbolje prati patike – u mašini za veš ili ručno. Odluka u najvećem broju slučajeva zavisi od materijala od kojeg su patike napravljene.

Kožne ili antilop patike ne idu u mašinu, jer postoji velika opasnost od oštećenja. Međutim, platnene, pamučne patike mogu se prati u mašini za veš.

Prvo morate skinuti pertle s obe patike i, ako je potrebno, uloške. Vezice možete staviti u vrećicu za osetljivu odeću zajedno sa čarapama. Zatim četkom za cipele uklonite prljavštinu, blato, lišće i sve ostalo. Nakon toga patike stavite u mašinu za veš, u jastučnicu ili u vrećicu za osetljivi veš. Savet – nikada ih nemojte prati same jer će udarati od bubanj, nego dodajte dva, tri peškira.

Kako biste bili sigurni da se patike neće oštetiti, možete koristiti i vrećicu za pranje patika. Ove vrećice od poliestera će ih zaštititi, a vezice se neće izgubiti u mašini.

Kada perete patike u mašin, ona mora biti nameštena na program za osetljivi veš, na niskoj temperaturi (preporučljivo je na 30 stepeni).

Nakon pranja ih ne stavljajte u sušilicu ni preblizu izvora toplote jer ih drži lepak koji moglo da se ošteti, prneosi “Hayat“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašinapatike
Komentari (0)
Dodaj komentar