Pokazala trik za održavanje svežeg povrća mesecima i postala hit: ‘Jedem ovu zelenu salatu od januara…’

Jedna majka je podelila jednostavan trik uz koji povrće održava svežim mesecima, a sve što vam je potrebno je samo jedan jeftini proizvod.

Australijanka po imenu Kesi objavila je na Fejsbuku da ona namirnice poput zelene salate, šargarepe i celera umota odmah posle kupovine u foliju, što im pomaže da ostanu jestivi nedeljama, čak i mesecima.

„Imam ovu zelenu salatu s oznakom upotrebe od januara koja je i dan-danas hrskava i jestiva. Ja sam jedina koja je jede i ne koristim je puno odjednom, samo malo za ručak“, rekla je i dodala kako joj je uspelo da nedeljama zadrži svežinu povrća: „Celu salatu sam zamotala u foliju i držala u kesici u kojoj je stigla“.

Razlog zašto folija dobro funkcioniše u održavanju hrane duže svežom je taj što folija štiti hranu od bakterija i gljivica koje se prenose vazduhom i pomaže u zadržavanju vlage kako se hrana ne bi isušila tako brzo. Takođe dobro funkcioniše s hranom u zamrzivaču jer je bolje hermetički zatvorena oko hrane.

@mama_mila_

9 amazing hacks to minimise food wastage and keep your food + veggies fresher for longer 🥦🍓 Save this post the next time you do your grocery shop 1. Freeze extra tomato puree in ice cube trays + it lasts for months 2. Store an apple with your potatoes to prevent spouting 3. Storing tomatoes upside down to increase shelf life 4. Place paper towel on greens to keep them fresher for longer 5. Place a marshmallow in your brown sugar to avoid to going hard 6. Store nut butter upside down to prevent separation 7. Place celery in water to keep it crispy for longer 8. Store lemon with avocado to prevent browning 9. Store herbs in bouquet with water with a plastic bag over the top to prevent wilting Follow for more home tips! #hometips #homehacks #kitchenhacks #kitchenorganization #fridgeorganisation #mamamilastips

♬ UNHOLY X PONY BY ALTÉGO – ALTÉGO

Savjeti Chantel Mile za održavanje hrane svežom i izbegavanje nepotrebnog bacanja hrane.

1. Ako vam u konzervi ostane sos od paradajza, zamrznite ga u posudama za led, trajaće mesecima.

2. Jabuku čuvajte s krompirom kako biste sprečili truljenje

3. Čuvajte paradajz naopačke kako bi se produžio rok trajanja

4. Stavite ubrus na zelje kako bi duže ostalo sveže

5. Stavite marshmallow u smeđi šećer kako ne bi postao tvrd

6. Maslac od orašastih plodova čuvajte naopačke kako biste sprečili odvajanje

7. Celer stavite u vodu kako bi duže ostao hrskav

8. Čuvajte limun s avokadom kako ne bi poprimio braon boju

9. Čuvajte začinsko bilje zajedno s vodom i plastičnom kesicom na vrhu kako biste sprečili da ne uvene

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranasvezinatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar