Postavite ovo na terasu i golubovi će je zaobilaziti u širokom luku

Uz pomoć ovih saveta, golubovi vam više neće biti redovni gosti na terasi.

1. Aluminijumska folija

Oni koji su probali trik sa aluminijumskom folijom kunu se da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neće imati hrabrosti da joj priđu.

Možete se poslužiti i drugim trikovima kao što su ovi:

2. Šareni elementi

Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vetrom će odvratiti golubove. Isti efekat možete postići i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili vetrenjačama.

3. Gel ili svetleće trake

Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na balkonu i neće sleteti.

4. Traka sa šiljcima

Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice. Umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno da sede.

5. Ribolovačka mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

goluboviterasa
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • Šestar Vuković

    Vrana od plastike. U krugu 20 metara nijednog. Pozdrav.

  • Ljiljana

    Komentare ostavljaju ocigledno oni koji niti imaju terasu, niti zive u velikom gradu.

  • Ana

    Jadni vi! Zato cete i propasti, nije to nikakav fanatizam, ali da ste malo vise obrazovan (ah da vi obraza i nemate) znali bi. Sta bi znali? Pa da hraneci golubove spirate grehe sa svojih predaka, cinite dobro delo, pokazujete da ste ljudi. Od takvih koji nemaju srca ni za ljude, ni za zivotinje treba bezati sto brze i sto dalje. Pojede vas bre gordost, sujeta, dvolicnost…a znate cija cete biti hrana!

    • Anonimni

      Najbolje je da ih pobijete sve vazdusnom puskom ili zadavite u kanti pune vode..

  • Neša

    Nehumano. Psi vam zapišavaju po kući,stepenicana,liftovima,travnjacima a smetaju vam golubovi. Sram vas bilo.

    • Anonimni

      Pa evo da kazem da ja 5 godina svoju terasu ne mogu da koristim od najezde golubova, bukvalno Po sat vremena dnevno provedem samo ribajuci Tendu koju sam stavila mogu da bacim, zasrana do zadnjeg centimetra Ves nisam 5 godina iznela napolje da susim Ne vidim sta je tu dobro Para i para sam dala na razne „humane“ stvarcice da ih ne povredim, ali nista Tu je jedini nacin postaviti bodlje Oni su postali agresivni, nekada ih ne mogu oterati ni kada se skroz priblizim Pa ne treba valjda golubovi da mi smanjuju zivotni prostor

  • Anonimni

    Tesko vam cisti,valjda je i njima Bog dao zivot ne samo vama,samozivi sebicnjaci i lencuge

    • Anonimni

      Pa ne ubijam ih vazdušnom puškom!!! Već teram jer su leglo zaraze! A čišćenja nikad dosta, pa ne mora i terasa zbog letećih pacova!!!

  • Dragoljub

    Ima li nešto da se efikasno koristi protiv zapi#avanja i zaser@vanja ulaznih kapija i vrata u stambene zgrade???

  • Anonimni

    I oni trebaju ziveti

  • Nenad

    Ja sam sve isprobao i najbolje efekte je imao jedan običan dečji zmaj, ali zmaj u obliku orla. Kupljen u kineskoj radnji za mali novac. Okačite ga da slobodno visi, vetar će ga njihati tamo, amo, ni jedna ptica, ne samo golubovi nikada više. Traje jedno dve, tri godine pa kupite novi. Malo se komšije čude ali bože moj, nema dosadnih golubova.

  • Dejan

    Dovoljno je odštampati na A4 papiru siluetu neke od grabljivica. Soko, orao kobac itd. Ovo im uteruje iskonski strah u kosti i neće se vraćati na to mesto mesecima čak i ako shvate da nije u pitanju pravi predator!