Sprečite PRSKANJE ulja po šporetu uz ovaj sjajni trik! (VIDEO)

Prženje hrane na ulju ume da bude poprilično neuredan proces, usled visoke temperature. Kako se pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju spremati baš na jakoj vatri, nije moguće smanjiti plamen, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste želeli.

Na sreću, ljudi su radoznali i skloni eksperimentisanju, pa su pojedinci otkrili sjajne trikove kojima su rešili ovakve probleme.

Korisnik Tik Tok-a, koji je na pomenutoj društvenoj mreži upisan kao “FlavorGod”, podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran savet kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja. Sve što je potrebno jeste da ulijete vodu u tiganj.

“Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja”,  rekao je on. Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor videa je objasnio kako voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

@flavorgod

Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp

♬ original sound – Flavor God

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija. Mnogi su komentarisali ovaj video, dajući i neke sopstvene predloge, poput pranja slanine pre pečenja, čime se takođe sprečava prskanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prskanjeprzenjeulje
Komentari (0)
Dodaj komentar