Trik koji štedi struju: Pre ubacivanja veša u mašinu, uradite ovo

Sušenje veša prirodno, na terasi ili sušilici, uvek je bolji izbor od mašine koja ima program sušenja. Štedi energiju, jer veš samo ostavite da se osuši, sprečava da se on naelektriše od statičnog elektriciteta, a takođe mu produžava i vek trajanja jer se ne „tumba“ dodatno u mašini i tokom procesa sušenja

Šenon Laš je stručnjak za pranje veša iz Australije, i kaže da je trik u tome da stavite manje deterdženta i nimalo omekšivača.

Mašini za veš koja se puni spreda dovoljna je samo osmina preporučene količine deterdženta, nemojte da vas zavara ono što piše na pakovanju. Mašine koje se pune odozgo sasvim dobro će oprati veš uz četvrtinu deterdženta.

Preskočite omekšivač jer je na osnovi ulja, koje će otežati sušenje veša. Komadi tkanine upiće tečnost tokom pranja a zbog omekšivača ta tečnost će duže isparavati. Ona navodi da je bez omekšivača moguće tri puta brže osušiti veš.

Neka se sušilica nalazi blizu prozora ili ventilacije u prostoriji kako bi vazduh mogao da cirkuliše, i nemojte pretrpavati sušilicu, oko svakog komada garderobe trebalo bi da postoji malo slobodnog prostora da bi se brže sušio. Još jedna velika prednost sušenja veša na prirodan način je to što nikada ne morate da brinete da li se neki osetljivi komad garderobe skupio ili deformisao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

strujatrikves masinavešmašinapranje
Komentari (0)
Dodaj komentar