Trik sa mesom i kesicama čaja će vas naprosto oduševiti

Kesica čaja odlično je sredstvo za čišćenje, onda kada želite da izbegnete hemikalije i na brzaka završite kućne poslove. Verovatno ste se pitali šta to čaj ima u sebi, pa može da odmasti šerpu i uglanca staklo? Tajna je u prirodnim jedinjenjima ili taninima koji se nalaze u lišću unutar kesice i doprinosi visokom stepenu adstrigentnosti čaja.

Dakle, nemojte bacati iskorišćenje kesice, a postoji nekoliko načina kako da ih iskoristite na najbolji mogući način.

Jedan od trikova koji je oduševio sve domaćice jeste sa kesicama čaja i mesom. Naime, ukoliko nemate sa čim da istucate meso, a drška od čekića vam je upravo pukla, imamo za vas rešenje. Otvorite kesicu čaja i pospite sadržaj po mesu, ono će smekšati i dobićete slično dejstvo. Na kraju krajeva, ovo možete koristiti redovno za prirodno omekšavanje svih vrsta mesa.

Neke od ostalih primena kesica čaja su sledeće:

Neprijatan miris: Evo kako da vam ruke izgube neprijatan miris ovog povrća, e pa za vas imamo još jedan trik, a on leži u kesici od čaja. Kada završite sa sečenjem luka, uzmite iskorišćenu kesicu, protrljajte ruke i moći ćete da izađete iz kuće, a da za sobom ne ostavljate miris luka. Takoše, neprijatnih mirisa rešite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili frižider.

Čišćenje drvenog nameštaja: Vrećica čaja može da bude odlično sredstvo za čišćenje drvenog nameštaja, naročito onog starog, bez sjaja. Potrebno je damo da navlažite iskorišćenu kesicu čaja (ukoliko vam je stajala, pa se osušila) I istrljate svoj omiljeni komad nameštaja.

Biljke obožavaju čaj: Biljke vole čaj, a naročito ruže ga posebno vole. Isecite kesice čaja i sadržaj pospite po zemlji oko ruža. Osim toga, možete biljke i da zalijete blago hladnim čajem, ali i da u posude prvo stavite iskorišćene vrećice čaja pa zemlju i potom posadite biljke – učinak je zagarantovan bez đubriva!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čajmesoTanin
Komentari (0)
Dodaj komentar