Trikovi kako da brzinski osvežite džempere koji su dugo stajali

Budući da je jesen uveliko u toku, a zima pred vratima, to znači da je vreme za toplu odeću, za omiljena pletiva i džempere. Ali dok izvlačite svoju omiljenu zimsku odeću iz ostave, možda ćete primetiti da bi trebalo da se malo osveži jer je poprimila onaj ustajali miris.

Postoji nekoliko načina na koje džemperima možete vratiti stari sjaj i miris kao da su potpuno novi, a njih je otkrila Beki Rapinčuk iz Clean Mama.

Donosimo tri načina da svoje džempere vratite u život:

1. Iskoristite prednosti zamrzivača

Imate li zamrzivač? Verovali ili ne, možete ga koristiti za uklanjanje mirisa, kaže Rapinčuk. Sve što treba da uradite je da džemper stavite u kesu i ostavite u zamrzivaču preko noći. Hladni vazduh će ubiti bakterije, a bakterije su upravo ono što mu daje neprijatan miris, objašnjava ona. Rapinčuk dodaje da ova metoda takođe dobro funkcioniše s farmerkama i sportskom opremom.

2. Napravite sami osveživač tkanine

Osvežavanje tkanine brz je i jednostavan način da vratite život i prijatan miris vašim džemperima, a Rapinčuk ima odličan recept koji možete sami isprobati. Potrebno vam je 1/2 šoljice vode, 1/4 šoljice votke ili alkohola i 5 kapi eteričnog ulja po sopstvenom izboru i flašica s raspršivačem.

Dodajte sve sastojke u flašicu i protresite da se sjedine. Okačite džemper na ofinger i lagano ga poprskajte osvežavajućim sredstvom za tkaninu. Ostavite da se osuši.

3. Osveženje u mašini za sušenje veša

Ako imate ovu mašinu u domu, brzo okretanje džempera može pomoći da se brzo osveže. Rapinčuk preporučuje da ih stavite u mašinu za sušenje s kuglicama za sušenje vune, na lagani program i bez toplote. Neće im biti potrebno puno vremena da izgledaju sveže oprano, stoga ih proverite nakon 5 do 10 minuta i ponovite ako je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzemperiodećaosvezavanjetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar