Uz ovaj genijalan trik peškiri će vam uvek biti mekani kao duša

Ako muku mučite sa grubim peškirima koji ne mirišu ni nakon pranja, ne brigajte! Postoji jednostavno rešenje i ono se nalazi u vašoj kuhinji!

Naime, stvar će rešiti stara dobra soda bikarbona u kombinaciji sa sirćetom, a ova mešavina je i inače poznata kao dragocena pomoć u domaćinstvu.

Ipak, pre nego što je upotrebite, imajte na umu da peškire treba oprati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi zadržali neprijatan miris.

Uglavnom bi trebalo da ih perete na 60 stepeni, a ako ni nakon toga ne mirišu – mašinu upalite na 90 stepeni. Ukoliko i nakon ovoga vaši peškiri zadrže neprijatan miris, pribegnite metodi sa sodom i sirćetom.

Dakle, pola šolje sirćeta ulijte direktno u bubanj mašine u ciklusu ispiranja, dok je pola šoljice sode potrebno usuti tokom ciklusa pranja.

Sirće će omekšati tkaninu, ukloniti fleke i bakterije, dok će soda otkloniti potencijalne mirise, ali i mrlje od hrane i ulja, a uspostaviće i dobar pH vode.

Takođe, dizajnerka peškira tvrdi da je najveća greška to što peškire peremo zajedno sa ostalim komadima odeće u veš mašini, te je preporučila da peškire uvek peremo zasebno.

“Kad perete peškire nikada nemojte da preopteretite veš mašinu. Neophodno je da imaju dovoljno prostora u bubnju kako bi „disali“ i cirkulisali, što im dalje omogaćava pravilno ispiranje. Ako pokušate da ugurate previše toga, na kraju ćete dobiti nakupljenu gomilu, što i dovodi do krutih, grubih peškira”, objasnila je za „Mirror“.

Ajkordova kaže i da je najjednostavniji trik da ostanu mekani da ih protresete pre stavljanja u mašinu, i posle vađenja iz iste. Zlatno pravilo je i da ih nikada ne sušite na peći ili radijatoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mekoćapeškirtrik
Komentari (0)
Dodaj komentar