Većina nikad ne čisti ovaj predmet u WC-u, a leglo je bakterija: Ni ne slutite koliko je opasno

Osim što su savršeno sredstvo za čišćenje WC šolja, četke mogu da budu i najveći prenosnici bakterija u tom delu doma. Nekima jedne te iste četke pored WC šolje mogu i godinama da stoje i da postanu leglo bakterija i infekcija.

Postavlja se pitanje na koliko treba da ih menjamo? Prema rečima stručnjaka, preporuka je na devet meseci. Iako vam se čine čistim nakon datog roka, ne bi trebalo da ih zadržavamo. Neki ih čak i peru. Međutim, postoji realna opasnost ako ih ne zamenite na vreme jer bakterije koje ostanu mogu da uzrokuju brojne zdravstvene probleme.

Na primer, ako neko u vašoj porodici ima gastrointestinalnu bolest, četka postaje opasan predmet, i trebalo bi da ga brzo zamenite. Imajte na umu da četka ne samo da sadrži bakterije iz vode, već takođe zadržava komadiće toalet papira iz WC šolje, što je prilično nehigijenski i nezdravo.

U istraživanju koje je sproveo „Consumer Reports“, više od 77 posto ispitanika priznalo je da nikad nije očistilo četku za WC šolju, a neki su tvrdili da nisu shvatali da je to potrebno.

Stručnjaci preporučuju da bacite plastične četke koje su promenile boju, imaju savijena vlakna ili neprijatan miris. Osim toga, trebalo bi da dezinfikujete glavu četke nakon svake upotrebe ili barem jednom nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cetkačišćenjedezinfekcijakupatilowc
Komentari (0)
Dodaj komentar