Zavesu za tuš pogrešno perete: Jedan trik uklonićete buđ za samo par minuta

Zavesa za tuširanje je prepuna bakterija i prljavija je od najprljavijeg dela kupatila, čak i onda kada vam izgleda čisto. Ona je izložena mnogobrojnim kupkama, sredstvima za čišćenje, što dovodi do razvijanja bakterija, buđi i prljavštine.

Kada se ne tretira kako treba, na zavesi se stvaraju mrlje koje se ne mogu ukloniti ni prilikom pranja. Sa ovim problemom suočili su se ljudi koji su jednostavno skloni tome da zavesu operu u veš mašini, misleći da je to dovoljno. Ipak, postoje jednostavna rešenja i trikovi za uklanjanje tih mrlja.

Soda bikarbona

Koristeći sodu bikarbonu kao glavni sastojak za borbu protiv mrlja, jedan „uradi sam“ trik može se primeniti za nekoliko minuta. Napunite svoju kadu toplom vodom, sipajte malo deterdženta za sudove i prospite šaku sode bikarbone. Ostavite potopljenu zavesu za tuš sat vremena, a ukoliko primetite ostatke na njoj kada je izvadite, jednostavno obrišite krpom. Raširite je prilikom sušenja i bićete oduševljeni rezultatima ovog trika.

Mašina za veš

Naravno da je ovo opcija koju skoro svi koristimo. Ipak, za veću efikasnost uklanjanja mrlja, ključno je da u pranje sa zavesom stavite i dva-tri starija peškira. Da biste poboljšali proces, sipajte šolju alkoholnog sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja. Sirće će ukloniti mrlje, a miris ulja će ga nadmašiti. Naravno, ključno je da proverite da li se vaša zavesa za tuš pere u mašini pre nego što isprobate ovaj trik kako je ne biste upropastili.

Rešenje za borbu protiv buđi

Kombinujte dva glavna sastojka iz prva dva rešenja, sodu bikarbonu i sirće, da biste stvorili ultimativno sredstvo za čišćenje. Pomešajte sirće sa malo sode bikarbone, sve dok ne dobijete dovoljno rastvora da pokrijete zavesu za tuš. Postavite zavesu ravno i četkom ili krpom prekrijte mrlje na zavesi. Zatim napravite mešavinu tople vode sa nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja i njome poprskajte zavesu za tuširanje pre nego što je pustite da se osuši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pranjetriktuszavesa
Komentari (0)
Dodaj komentar