Znate li namenu RUPE NA LAVABOU? Služi za dve bitne stvari

Umivaonik koristimo svaki dan, zapravo, čim ustanemo, prvo se susretnemo s njim i rupom koja se nalazi ispod česme. Nema osobe koja se bar jednom nije zapitala čemu zapravo služi ta rupa koja se nalazi na lavabou. Postoje zapravo dve namene.

Sprečavanja prelivanja vode

Kada želimo da napunimo lavabo (ili, recimo, kadu) svi ga začepljavamo namenskim zatvaračima. Ukoliko se desi da zaboravimo da voda teče, višak tečnosti dospeće u tu rupu koja treba da spreči da dođe do curenja vode po stanu. Ali, ne smete se previše opuštati – ukoliko je reč o većoj količini vode ili jačem mlazu, poplava može biti samo malo odložena.

Brzi protok vode kroz odvod

Druga namena jeste propuštanje vazduha. Naime, ovaj otvor pomaže da višak vazduha ih odvoda izađe, a samim tim poboljšava njegovu funkciju. Kada ovaj otvor ne bi postojao, voda bi oticala znatno sporije. Kada preterate sa deterdžentom, primetili ste da višak sapunice izlazi kroz ovu rupu. Tu se zapravo nalazi višak vazduha koji ne treba da dospe u odvod.

Savet je da, s vremena na vreme, pročistimo i ovaj otvor koji stoji iznad slivnika, budući da se i u njemu mogu gomilati prljavštine i nečistoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupatilolavaboumivaonik
Komentari (0)
Dodaj komentar