Da li ste vi i vaš brat jednojajčani blizanci?

Pitanje iz naslova moglo bi da vam se učini sasvim običnim dok ne pogledate u kojoj rubrici se nalazi ovaj tekst. Da, ženama se dešava da ih neko ko zna da imaju brata blizanca pita da li su jednojajčani blizanci, baš kao što se i muškarcima sa sestrom bliznakinjom dešava da dobiju slično pitanje. I ostanete bez teksta.
Nekada je najjednostavnije na ovakvo pitanje odgovoriti: "Nismo", i nastaviti razgovor. Samo, ne zadovolje se svi takvim odgovorom, već postavljaju dodatna pitanja. I niste uvek sigurne da li i vas smatraju muškarcem, ili jednostavno ne znaju šta su jednojajčani blizanci; čuli su za izraz, ali im je tačno značenje nepoznato, pa i ne shvataju šta pitaju. Ne shvataju da je nemoguće da brat i sestra budu jednojajčani blizanci, jer su jednojajčani blizanci oni kojima su geni identični, a već samim tim što se razlikujete po polu jasno je da nije tako. I šta učiniti kad se dalje raspituju i traže objašnjenje, održati im mini-predavanje iz biologije (i, možda, delovati nadmeno jer im objašnjavate nešto što bi trebalo da su naučili u osnovnoj školi), ili slegnuti ramenima, promeniti temu…
Svakako da bi bilo nepristojno uvrediti osobu koja vam je postavila pitanje, makar se vi pitali da li im ličite na muškarca (možda i ličite, možda su vas tek sreli, loše čuli vaše ime, a vi delujete dečački), ili su pitali bez razmišljanja, ili ne znaju neke osnovne stvari. Jedan od mogućih odgovora je, kao što smo rekli, "Nismo", a ako pitaju za objašnjenje, a vas mrzi da objašnjavate, možete i samo slegnuti ramenima, eto, niste jednojajčani blizanci, pa niste. A možete i da se zabavite.
Kako? Tako što ćete, na pitanje da li ste vi i vaš brat jednojajčani blizanci, savršeno ozbiljnog lica i glasa, može i poverljivim tonom, reći: "Znate, nikom ne uspeva da nas razlikuje." Posle toga, neka usledi tišina, dok onaj ko je pitao razmišlja o vašem odgovoru – probajte da je ne narušite smejanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blizancijednojajcanizene
Komentari (0)
Dodaj komentar