Kad se slomi štikla

Ukoliko ste povremeno ili često na štiklama, postoji mogućnost da se u nekom trenutku štikla i slomi. Po Marfijevom zakonu, najverovatnije onda kad nekud žurite, imate da odete na još nekoliko mesta, i baš i niste u prilici da brzo promenite obuću.
Ovoj nezgodnoj pojavi naročito su podložne "stileto" štikle – visoke i tanke, preuzimaju veliki pritisak na sebe, lako se zakače za bilo koju džombu na loše napravljenom putu, i eto nevolje. Ima onih koji predlažu da za takve nezgode uvek imate dostupne još jedne cipele, ali dok je još i izvodljivo da imate rezervni par cipela u fioci na radnom mestu, teško da će vam odgovarati da stalno u tašni nosite cipele, a nekada vam je baš to neophodno. Ili, možda, nije?
Postoji nešto što je znatno sitnije od para cipela i primetno lakše – a to je tubica superlepka. Superlepak nije skup, a dovoljno je sitan da stane u bilo koju tašnu (preporučljivo je da nosite neotvoren lepak, jer onaj već otvoren treba da se čuva u uspravnom položaju – što nije uvek moguće u tašni – i u frižideru). Kad se štikla slomi, skinete cipelu, otvorite lepak, postupite prema uputstvu za upotrebu i lepak bacite. Obratite pažnju da zalepljenu štiklu dovoljno dugo držite čvrsto pritisnutu uz cipelu, kako se ne bi rasklimala.
Nakon što nastavite, u početku obazrivo hodajte, jer je lepku potrebno izvesno vreme da se do kraja osuši. Cipele bi trebalo da budu upotrebljive za ono kuda ste krenule (osim ako je to dugotrajno igranje u diskoteci), a kasnije bi ih, sigurnosti radi, ipak bilo dobro odneti obućaru, pošto je superlepak "prva pomoć", ali ne i sigurno trajno rešenje.
Nije uvek lako biti žensko, ali snalažljiva dama će izaći na kraj s raznoraznim "sitnicama" koje umeju da budu krajnje nezgodne (polomljene štikle, pocepane najlonke, razbrljana šminka i/ili iskrzan lak u trenutku kada se treba predstaviti u najboljem izdanju…). Ne kažemo da su to najveći problemi koji mogu zadesiti ženu, daleko od toga, ali umeju da budu krajnje nezgodni – mada, za snalažljive, ne i nerešivi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lomštiklesuperlepakzene
Komentari (0)
Dodaj komentar