Neka i vaša deca čitaju!

Imate dete koje se još uvek svrstava u kategoriju „mali čitalac“? Bilo da vaše dete već prilično zna da čita ili tek počinje da uči prva slova, postoji par trikova i saveta koji će olakšati (i ulepšati) vašem detetu čitav proces.

– Najbolji način da ohrabrite malog čitaoca jeste da i sami čitate. Idite u biblioteku, upišite i svoje dete (ako ima dovoljno godina) i dozvolite mu da samo izabere svoje knjige.

– Neka i čitanje bude zabavno! Deca vole interesantne knjige poput onih sa kasetama, kada dete može da čita paralelno sa glasom koji dolazi sa kasetofona. Ne bi bilo loše da mu kupite nešto slično, naravno, ukoliko možete to da priuštite. U krajnjem slučaju možete zajedno sa detetom da iscrtavate i pravite vaše knjige od kartona i papira! Podstaći ćete kreativnost svog deteta, dobro ćete se zabaviti i imaćete sjajnu uspomenu jednog dana.

– Dopustite svom detetu da samo izabere materijal za čitanje. Mikijev zabavnik možde neće delovati tako obrazovno kao neke ozbiljnije knjige, ali reči su reči i bitno je da ih dete zavoli. Imajte na umu da deca uče mnogo brže ako su zainteresovana za sadržaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar