Otkriveno u kojim godinama je najbolje da žena zatrudni

Neke žene smatraju da su zatrudnele prerano, druge čekaju da se sve kockice u njijovom životu poklope kako si se odlučile da zasnuju porodicu. Malo koja žena nije svesna svog biološkog sata i činjenice da su joj šanse da zatrudni manje s godinama. Ali da li zaista postoji pravo vreme da zatrudnite?

Iako su žene u dvadesetim u plodnom stanju, ova decenija nije idealno vreme za žene da se bave trudnoćom i roditeljstvom, kažu stručnjaci. Mnoge žene u ranim tridesetim još nisu spremne da budu mame. Zato se većina stručnjaka i mama slaže da ne postoji savršeno doba za trudnoću.

Naravno, optimalno eme da žena zatrudni je ono vrijeme kada je spremna, fizički, emocionalno, mentalno i finansijski i to vreme varira od žene do žene.

Žene u dvadesetim i kasnim dvadesetim godinama su najplodnije, ali većina njih u tom periodu nisu spremne da budu majke i brinu se o detetu. To je balans između ženine fizičke zrelosti i onoga što se dešava u njenom životu, pojašnjavaju stručnjaci, a prenosi Klix.ba.

S druge strane, prema rečima istraživača, novo zlatno doba za rađanje je do 35. godine života jer je idealno u medicinskom smislu. Tomasa Molinar, endokrinolog i specijalista za neplodnost Asocijacije reproduktivne medicine iz Nju Džersija kaže da će žene koje se odluče da decu rode između 20. i 35. godine života imati zdravije i lakše trudnoće.

Nažalost, istina je da plodnost kod žene počinje znatno da opada sa 32 godine, a još brže sa 37 godina. Međutim, čak i tada je moguće ostati u drugom stanju naročito uz pomoć veštačke oplodnje, napominju lekari. Za mnoge žene, idealne godine za veštačku oplodnju su između 35. i 42. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

radjanjetrudnoća
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Da bi neka zena zatrudnela, potrebno je da nadje muskarca koji ce pristati da je oplodi.Na zalost,ekonomska strana tu igra glavnu ulogu. Odgovorni muskarci, ne zele da oplode svoje prijateljice-ljubavnice,jernemaju stan,jer imaju male plate.Stvaranje dece,iziskuje mnogo novca.Plate su tako niske,da odgovoran muskarac,ne sme da se usudi,da stvara potomstvo.!